חדשות טובות מאנטרקטיקה: חוקרים בריטים מצאו כי יש ביבשת יותר מושבות של פינגווינים מסוג קיסרי ממה שחשבו. זאת, על בסיס ראיות של לשלשות הפינגווינים, שאותרו מהחלל דרך לוויין.
מידע זה עולה מתוך מחקר שפורסם השבוע על ידי סקר המדענים הבריטי הארקטי. לפי הספירה החדשה שעשו החוקרים, יש כיום 61 מושבות של פינגווינים קיסריים ברחבי אנטרקטיקה, 11 יותר מכמות המושבות שתועדה בספירה הקודמת.
המדענים השתמשו בתמונות מהלווין האירופי "סנטינל-2" (Sentinel-2) על מנת לחפש עדויות על הקרח המציגות כמות גדולה של גואנו, לשלשת פינגווינים.
הפינגווין הקיסרי מתרבה באזורים מרוחקים שלבני האדם קשה להגיע אליהם, שבהם הטמפרטורה מגיעה עד למינוס 50 מעלות. חוקרים מסתמכים על צילומים אוויריים ולווינים על מנת לאתר את המושבות שלהם.
פיטר פרטוול, המחבר הראשי של המחקר, קרא לספירה האחרונה "חדשות טובות", אך ציין כי המושבות החדשות שנצפו הן קטנות. "הן מעלות את כמות האוכלוסייה הכללית (של הפינגווין הקיסרי) ב-5% עד 10% לכחצי מיליון פינגווינים או בסביבות 265,500-278,500 זוגות רבייה", אמר פרטוול.
הפינגווינים הקיסרים רגישים לאובדן הקרח שנגרם משינוי האקלים. חוקרים מעריכים כי כמות מושבות הרבייה שלהם צפויה להצטמק ביותר מ-30% עד סוף המאה. חלק מהמושבות החדשות שאותרו ממוקמות רחוק מהחוף, על קרח ים שנוצר סביב קרחונים יבשתיים, להם יש סיכוי יותר גבוה להיעלם.
יאן רופרט-קודרט, אקולוג שלא היה מעורב במחקר האחרון, ציין כי בעוד שתמונות הלווין הן כלי טוב לאיתור מושבות הפינגווינים, הגעה פיזית למושבות הפינגווינים היא נחוצה לצורך מחקר בעל חיים זה.