אילת היא אחד המקומות החשובים בעולם עבור הציפורים הנודדות. היא הגשר היבשתי המחבר את אירופה, אסיה ואפריקה הוא גם צוואר בקבוק המשרת מאות מיליוני ציפורים נודדות. יתרה מזאת, הציפורים הנוחתות באילת מתכוננות לאחת המשימות המאתגרות ביותר בחייהן – חציית מדבר הסהרה.
הפיתוח המואץ של אזור אילת פגע קשה בבית הגידול העשיר – המלחה, שהיוותה "תחנת תדלוק" אחרונה בהחלט לפני המדבר עבור ציפורים אלו.
כדי לשנות את המגמה, בשנות ה-90 הוקם פארק הצפרות באילת, שלקח שטח ששימש כמזבלה והפך אותו לאתר המאפשר נדידה של הציפורים. את הזבל והברזלים החליפו אגם מים מתוקים, אגם מי מלח ויער צומח המורכב רק מעצים ושיחים שמאכילים באופן היעיל ביותר את בציפורים הנודדות.
המלחה שוחזרה וניטעו בה מיני צמחים מקומיים. הפארק כולו מושקה כדי לתגבר את יצירת המזון, ונעשה מאמץ ליצור בו כל בית גידול אפשרי, כדי שכמעט כל ציפור תוכל למצוא בו מקום מנוחה והצטיידות, לקראת האתגרים הגדולים שמונחים לפתחה כאן.
העבודה העיקרית בפארק הצפרות באילת היא לחדש את מקור המזון החשוב הזה עבור הציפורים הנודדות, ולבצע מחקר שידע כיצד לשמור עליהן באופן הטוב ביותר.
תחנת הטיבוע באילת היא מתחנות המחקר הוותיקות בארץ ועוסקת בניטור מתמשך של מיני וכמויות הציפורים החולפות באילת ובודקת את מצבן הגופני תוך כדי נדידתן, כבר מעל 25 שנה.
חוקרים רבים ניצלו את צומת הנדידה הזה כדי לבצע שורה ארוכה של מחקרים. בנוסף לכך, הפארק החל בשנים האחרונות לקדם גם תיירות של צפרות וחובבי טבע לאילת. המגוון של הציפורים והכמויות הגדולות שלהן בתקופות הנדידה, מושכים לכאן צפרים חובבים ומקצוענים.
לאחרונה, לאחר תקופה בה היה פארק הצפרות באילת בתהליך של בניה מחדש, ובשותפות עיריית אילת, מוא"ז חבל אילות, משרד התיירות והחברה הממשלתית לתיירות, קרן שטחים פתוחים, החברה להגנת הטבע, הקרן הקיימת לישראל ורשות הטבע והגנים, חידש הפארק את פעילותו למען הקהל, ובתום הסגר ניתן לבקר בו בכל יום ושעה ולצפות בציפורים הרבות השוכנות בו, הכניסה חינם.