קרב זוחלים: אריאל קדם, פקח של רשות הטבע והגנים, הבחין אמש (שבת) במחזה לא שגרתי ביישוב נטף שבהרי ירושלים: קרב הישרדות בין נחש זעמן מטבעות צעיר לבין לטאה בוגרת מסוג מניפנית מצויה. הנחש תכנן ארוחה, אף הלטאה הייתה חזקה וגדולה מדי. לבסוף הנחש התייאש, וללא ברירה פלט אותה מפיו. צפו בתיעוד הקרב.
זעמן המטבעות, שייך למשפחת הזעמניים ואינו נחשב לנחש ארסי. יש לו כתמים כהים בצורת מטבעות ומכאן גם מקור שמו. הדמיון לנחש הצפע המצוי הארסי, בעל מעויינים על גבו, מסייע לזעמן מפני טורפים פוטנציאליים בטבע, אך בקרב המפגשים עם בני האדם, לרוב הוא מזוהה בשוגג כנחש ארסי וסובל מפגיעות קטלניות. זעמן המטבעות מגיע לאורך של כמטר ו-20 ס"מ, ניזון ממכרסמים, ציפורים וזוחלים קטנים.
מניפנית מצויה נפוצה במקומות יישוב, על קירות הבתים. היא נפוצה בנגב, במדבר יהודה, במרכז הארץ, לאורך החוף ובבקעת הירדן. אורכה כ-14-16 ס"מ וצבעה חום בהיר עם נקודות לבנות וחומות, שנותנים לה יכולת הסוואה. שמה נגזר מכריות ההצמדה דמויות המניפה שבקצה כל אצבע, שבזכותן תטפס בזריזות ובמיומנות מעוררות קנאה על סלעים אנכיים ואפילו בשיפועים שליליים. המניפנית פעילה בעיקר בלילה אך נצפית לעתים ביום, באזורים מוצלים כגון קניונים, פתחי מערות ומרווחים מתחת לאבנים.