המשרד להגנת הסביבה מזהיר את הציבור מפני קדחת הכתמים הים-תיכונית (Mediterranean spotted fever - MSF), המועברת באמצעות קרציות. כמו כן, המשרד קורא לטפל בכלבים ובעשבים על מנת למנוע את ההתפרצות. אזהרה זו מגיעה לאחר שהמשרד קיבל דיווחים על מקרים של תחלואה בקדחת מלשכת הבריאות של מחוז חיפה.
ד"ר גל זגרון, מנהלת אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, הסבירה כי קדחת הכתמים נגרמת על ידי הטפיל ריקציה קונורי (Rickettsia conorii) ומועברת לבני אדם באמצעות עקיצת קרציית הכלב החומה. הקרציות חיות לרוב על כלביים (כלבים, תנים ושועלים) או מתחת לעשביה.
יתרה מזאת, המשרד להגנת הסביבה קורא לרשויות המקומיות באזור חיפה לבצע פעולות מניעה לטיפול ודילול עשביית הפרא בשטחים הציבוריים, בפרט במקומות שבהם מסתובבים כלבים וחיות בר. יש לציין, כי פיזור של תכשירי הדברה תברואיים כנגד קרציות אינו מומלץ בשטחים פתוחים, וכי יש להדביר רק בסביבת מרבץ בעל החיים בתכשירים מתאימים, בהתאם להוראות התוויות.
המשרד להגנת הסביבה פנה לשירותים הווטרינריים, כדי שיקראו לבעלי הכלבים באזור לבצע טיפול כנגד קרציות לכלב באמצעות תכשירים וטרינרים מאושרים, והנחה את הרשויות לבצע טיפול כנגד קרציות רק בתחומי ישוב בעזרת תכשירי הדברה תברואיים מאושרים.
באתר משרד הבריאות נכתב כי תסמיני המחלה הם חום, כאבי ראש ופריחה, לרבות בכפות ידיים ורגליים. תקופת הדגירה (התקופה שחולפת מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה) היא בדרך כלל חמישה עד בעה ימים. למחלה קיים טיפול תרופתי. ללא טיפול המחלה עלולה להיות קטלנית.
עוד נכתב באתר המשרד כי הידבקויות בקדחת כתמים ים תיכונית מתרחשות בעיקר בחודשים החמים, כאשר הקרציות פעילות ובני אדם נוטים לבלות מחוץ לבית.