תחרות הצילום הבינלאומית Nature TTL Photographer of the Year פרסמה את רשימת התמונות המובילות, שנבחרו מתוך 8,000 תמונות שהתמדדו. ברשימת הזוכים מופיעות תמונות של שני צלמים ישראלים: הצלם עמוס רביד זכה במקום שני בקטגוריה "שמי הלילה" עם התמונה "דרקון ישן", ועמית אשל שקיבל "ציון לשבח" בקטגוריה "דיוקנים פראיים" עם התמונה "מפלצת שלג".
בראיון ל-ynet סיפר הצלם עמית אשל על התמונה: "בתחילת פברואר 2020 יצאתי עם כמה חברים לטיול במונגוליה בעקבות חתול הפלאס המסתורי. במשך ימים סרקנו את הגבעות המסולעות והקפואות של מונגוליה מבוקר עד ערב בחיפוש אחר החתולים החמקמקים בקור כבד שהגיע למינוס 30 מעלות. בבוקר השישי לחיפושים התמזל מזלנו וזכינו לפגוש את חתול הפלאס במהלך סופת שלגים. השלג הטרי שהצטבר על החתול גרם לו להראות כבעל חיים בלתי מזוהה כשרק העיניים הצהובות והגדולות שלו הסגירו את זהותו. לכן קראתי לצילום 'מפלצת שלג'. חתול הפלאס הוא החתול הקטן היחידי שאישוניו עגולים ולא מאורכים כמו אצל שאר החתולים הקטנים".
בסך הכל, המתמודדים התחרו ב-8 קטגוריות שונות, כולן חוגגות את עולם הטבע: התנהגות בעלי חיים, מלכודות מצלמה, נוף, עולם קטן, שמי הלילה, מתחת למים, בעלי חיים בסביבה עירונית, ודיוקנים פראיים.
הצלם עמוס רביד סיפר גם הוא על תמונתו הזוכה: "צילום לילה מציב בפני הצלם לא מעט אתגרים. על אחת כמה וכמה צילום לילה במינוס 25 מעלות. יחד עם זאת הוא מהנה ומספק ביותר והפך פופולרי למדי בעידן הדיגיטלי. התמונה הזו צולמה בלילה קפוא במהלך טיול צילום באגם באיקאל בסיביר בפברואר 2020. האגם שקופא למשך מספר חודשים מידי חורף מספק מראות יוצאי דופן. האי הקטן אוגוי שנראה בתמונה הוא אחד הסמלים של האגם. הוא ידוע גם בכינוי 'אי הדרקון' היות שמזווית מסוימת ועם קצת דמיון מזכירה צורתו זנב של דרקון. לכן קראתי לתמונה הזו 'הדרקון הישן'".
התמונה הזוכה של התחרות היא "העולם מתהפך" (The world is going upside down) של הצלם הקנדי תומאס ויג'יאן. תצלום זה, של קוף אורנגאוטן על עץ באי בורנאו שבדרום מזרח אסיה, זיכה אותו בלא מעט פרסים יוקרתיים בשנה החולפת.
כדי לצלם את התמונה, ויז'יאן בילה שעות על עץ, וחיכה שאורנגאוטן יופיע. "התמונה הייתה כבר בראש שלי, וכדי לצלם אותה בחרתי בעץ שיהיה קרוב למים כדי שאוכל לקבל השתקפות טובה של השמים, שנותנים אשליה שהתמונה הפוכה. אז, טיפסתי על העץ וחיכיתי במשך שעות. זה מסלול רגיל של אורנגאוטנים, אותו הם חוצים כדי לעבור לאי אחר, אז הרגשתי שאצליח לצלם את התמונה אם אמתין מספיק זמן. היה לא פשוט, אך לבסוף הצלחתי וההמתנה השתלמה", ציין הצלם.