עצוב: דולפינה מצויה ודולפינן מצוי נמצאו היום (ג') ללא רוח חיים באזור החופים הדרומיים של ישראל בים התיכון. דולפין אחד נפלט ואותר בחוף קצא"א אשקלון, והדולפינן אותר בשמורת ים אבטח.
שניהם נלקחו לבדיקה שלאחר המוות במרכז הדולפין באשדוד. שם, התבצעה נתיחה על ידי ד"ר אביעד שניין, ראש תחום טורפי על בתחנת מוריס קאהן לחקר הים של אוניברסיטת חיפה ומנהל מרכז הדולפין והים של עמותת דלפיס.
לאחר הנתיחה, אמר שיינין כי "לאחר ניתוח שני הדולפינים שנמצאו מתים היום באיזור שמורת ים אבטח עולה כי שני הגורים, היו בריאים ללא פטולוגיה. בבדיקה פנימית נמצא בקיבת הדולפין המצוי דגים ודיונונים, ובקיבת הדולפינן הגור הקטנטן חלב. ממצאים אלה יחד עם הסימנים החיצוניים מחזקים את המסקנה כי מדובר בפגיעה שנוצרה מלכידה בלתי מכוונת ברשת דיג".
הדולפין והדולפינן המצויין הם מינים בסכנת הכחדה בים התיכון. חופי ישראל הוגדרו על ידי ארגון IUCN (האיגוד הבינלאומי לשימור טבע) כחשובים לדולפין המצוי, וכן לדולפינן המצוי.
בצל זאת, מחר יערך בבית המשפט המחוזי בלוד דיון בעתירת החברה להגנת הטבע נגד פקיד הדיג במשרד החקלאות.
פקיד הדיג החליט כי השנה, במשך 26 הימים הראשונים של עונת הרבייה, יותר דיג נרחב. למעשה, כל נקודה בים התיכון תהיה נתונה ללחץ דיג במהלך עונת הרבייה, ו-89% ממיני הדגים בעלי הערך המסחרי יותרו לדיג – למרות שמדובר על תקופת רבייה.
מלבד דולפינים, בעלי חיים מוגנים אחרים, כגון בטאים ("חתולי ים") נלכדים בציוד הדיג, והדבר בעייתי במיוחד בעונת הרבייה, שבה הגדירו תקנות הדיג כי אמור להיות איסור דיג.
מהחברה להגנת הטבע מוסרים כי "לכידה נוספת של דולפין מצוי בציוד דיג, שהתגלה בחוף היום, מוכיחה כי התרה של דיג לא מבוקר, בעיקר בעונת הרבייה, ובעיקר בציוד לא סלקטיבי כמו רשתות וחכות, פוגעת אנושות לא רק בהתחדשות משאב הדגה, אלא גם בערכי טבע מוגנים, שנרמסים למרות שהם אמורים להיות מוגנים בחוק".
אלון רוטשילד, מנהל "החצי הכחול – פרויקט הים התיכון" בחברה להגנת הטבע הוסיף: ״אנחנו מצפים מבית המשפט לאפשר את שמירת הסביבה הימית וחיות הים, שהם נכס ציבורי השייך לכולם, ולמנוע את הפגיעה הקשה בתהליכי הרבייה שמאפשרים לים לחדש את עצמו".