נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, ביקר בצהריים (יום ב') בחוף הים בהרצליה, בעקבות זיהום הזפת החמור בחופי הארץ. הנשיא אמר: "שחור בעיניים בחופים שלנו ושחור בלב. המראות הללו הם קריאת השכמה. עלינו לפעול לקידום תוכנית לאומית לשמירת הסביבה כדי שמקרים כאלה לא יפתיעו אותנו. זו חובה לאומית שאסור להזניח. רק כך נגן על העתיד של הילדים והנכדים שלנו, כדי שהם יחיו כאן בסביבה בטוחה, נקייה ולא מזוהמת".
הנשיא הודה למתנדבים ולמתנדבות שיצאו לנקות את החופים וקרא לכל מי שיכול לסייע להגיע ולהירתם למאמץ. "כשאנחנו מגנים על הסביבה, אנחנו לא מגנים רק על בעלי החיים, הצומח, הים, החופים. אנחנו מגנים על הבית שלנו.
ראש העיר הרצליה, משה פדלון, הראה לנשיא את שקיות הזפת שאספו המתנדבים בחופים ואמר: "חופי הים הם משאב הטבע החשוב והיקר לנו ביותר. קרה לנו אסון אקולוגי ונערכנו מיידית עם צוותי החירום ומאות מתנדבים. אני מודה לך הנשיא על הרוח הגבית לרשויות החוף במאבק זה".
במקביל, הוצא צו איסור פרסום על חקירת אסון הזפת בחופי ישראל, לבקשת המשרד להגנת הסביבה. הצו אוסר לפרסם כל פרט מפרטי החקירה וכל פרט העלול לזהות את החשודים, ובכלל זה שם כלי השיט, נמלי מוצא ויעד, מטען ונתיב שיט. על פי החקירה, הזיהום נגרם כ-50 ק"מ מחופי אשקלון לפני כשבועיים ובשל הסערה הגיעו כמויות עצומות של זפת לחופי ישראל - מראש הנקרה בצפון ועד חוף זיקים בדרום.
רני עמיר, מפקד היחידה הימית במשרד להגנת הסביבה, הודה כי הוא אינו יודע כמה זמן תימשך החקירה. "אם וכאשר יאתרו את הגורם המזהם בנמל בארץ, למרות שזה קרה במים הכלכליים, מדינת ישראל תוכל לפעול נגדו במישור הפלילי. אבל ברוב המקרים זה לא המצב. מדובר באונייה זרה, ולכן האפשרות הטובה ביותר היא להגיע לחברה המבטחת של בעלי האונייה ולהגיש תביעה אזרחית", הוא אמר. "עולם הספנות הוא עולם מורכב. לכל אונייה יש בעלים. חברה חוכרת. גורם מבטח. הצוות זר. לעיתים יש קבלנות משנה. עולם מורכב. מה שחשוב זה המבטח של האונייה כי הוא זה שפותח את הארנק. אנחנו מתורגלים ומכירים את הנוהל הזה".