המשרד להגנת הסביבה איתר בכפר אדומים, מזרחית לירושלים, בית גידול של קרצית המערות בחלל שמתחת לקרוואנים המשמשים למגורים. באופן נדיר ביותר, כך אמרו במשרד להגנת הסביבה, קרציות נמצאו גם בחדרי המגורים. כתוצאה מכך ילד חלה בקדחת ונבדק גם גן הילדים שנמצא מול ביתו.
במהלך השנה האחרונה דווח על מספר חולים בקדחת המערות (קדחת חוזרת אנדמית) בצפון, בדרום ובמרכז הארץ. בעקבות פנייה למשרד להגנת הסביבה על חשד לנוכחות קרציות באופן נדיר בחדרי המגורים בקרוונים בתחומי היישוב כפר אדומים, נציגי המשרד ביצעו ניטור ביישוב. בניטור נמצא באופן מפתיע ומדאיג בית גידול של קרצית המערות (Ornithodoros Tholozani) בחלל שנוצר מתחת לקרוואנים וכן נמצאו קרציות בחדרי המגורים, באחת המיטות.
ראש אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, ד"ר גל זגרון, אמרה: "הבית יושב על הוואדי, כמו הרבה בתים. אין משטח בטון שעליו שמים את הקרוונים, ואז נוצרות מחילות של בעלי חיים ובתי גידול של קרציות ועוד מזיקים".
הקרציות שאיתרו אנשי המשרד בכפר אדומים שבמועצה האזורית מטה בנימין, נאספו באמצעות מלכודת דו-תחמוצת הפחמן, והועברו לזיהוי ובדיקה במעבדות משרד הבריאות. במהלך הביקור במקום של צוות המשרד להגנת הסביבה, הדיירים במבנה ושכניהם הוזהרו בדבר הסכנה האפשרית בעקיצות מקרצית המערות. לאחר הביקור, אחד מילדי השכנים אושפז בשל תחלואה בקדחת אנדמית חוזרת. במשרד ערכו ניטור גם בגן הילדים ממול ובבית הילד החולה, אך לא אותרו קרציות.
המשרד קורא לציבור להודיע לרשות המקומית וכן למוקד החירום של המשרד על כל חשד לנוכחות קרציות, כדי שניתן יהיה לבצע בדיקה מקיפה. יש לציין כי מומחים מעריכים כי בעקבות ההתחממות הגלובלית תפוצת הקרציות עלולה לגדול, וכך גם הסכנה שטמונה לבני אדם כתוצאה מעקיצות.
בשנה האחרונה המשרד להגנת הסביבה גילה מיקומים חדשים וחריגים של הדבקות בקרבת מבנים או מחילות של בעלי חיים.
קרצית המערות עלולה להעביר לאדם קדחת חוזרת אנדמית. הקדחת נגרמת מהדבקה בטפיל בורליה פרסיקה, וידועה בארץ בשם "קדחת מערות". המחלה מתאפיינת בהתקפי חום, שמתבטאים בעלייה מהירה של טמפרטורת הגוף. להתקפים נלווים אחד או יותר מהתסמינים הבאים: שיעולים, קוצר נשימה, בחילות, כאבי שרירים ומפרקים ופריחה על העור. רוב מקרי ההידבקות מתרחשים במערות, וחלק קטן בחורבות. המקרה הנוכחי נדיר, שכן הקרצית התגלתה בחדרי המגורים ולא רק בחלל שמתחת לקרוואן.
הקרצייה מתגוררת באדמה וכאשר היא חשה ברטט הקרקע מפסיעות בעלי החיים, ומזהה דו-תחמוצת הפחמן (CO2) הנפלט מנשימת בעלי החיים, מתעוררת ועולה בזריזות מתחת לפני השטח ואל גוף בעל החיים. במצבים שבהם בעלי החיים נוטשים את המחילה, הקרצייה נאלצת בשעות הלילה לצאת מהאדמה ולחפש מזון מחוץ למחילה. אנשים המתגוררים מעל לבית גידול עלולים להינשך על-ידי הקרצית בשעות הלילה בעודם ישנים במיטתם. נשיכות הקרצית הן קצרות, ומרבית הננשכים לא ימצאו קרציות על גופם אלא רק סימן למציצת הדם, לרוב באזור הבטן.