החברה להגנת הטבע פרסמה הבוקר (יום ג') את הדו"ח החצי שנתי של אפליקציית Seawatch. מדובר במוקד מבוסס אפליקציה סלולרית לטיפול בדיווחי ציבור על אודות מפגעים בים התיכון ובמפרץ אילת, של החברה להגנת הטבע,
SeaWatch חותר לייעל ולהעצים את אכיפת החוק ומניעת מפגעים בים התיכון ובאילת, על ידי הגברת מודעות הציבור ומקבלי ההחלטות לאתגרי השימור בים. המוקד פועל בשיתוף פעולה עם גורמי האכיפה, כמו היחידה הימית ברשות הטבע והגנים, ומספק ראיות מבוססות על מפגעים כמו עבירות דיג, זיהום, רשתות רפאים ופגיעה בחיות מוגנות בזמן אמת.
המוקד פועל מזה ארבע שנים וחצי בים התיכון ומרץ 2019 במפרץ אילת. מאז השקתה, בראשית חודש אוקטובר 2015, הורידו את האפליקציה כ-10,000, חובבי ים, מתוכם כ-947 בחצי הראשון של שנת 2020.
במחצית הראשונה של 2020 דווחו באפליקציה 117 דיווחים, מתוכם 109 בים תיכון ו-8 במפרץ אילת:
א. 33 דיווחי דיג לא חוקי.
ב. 2 רשתות רפאים הוסרו.
ג. 5 מפגעים של פסולת כבדה בחוף פונו.
ד. 42% מהדיווחים נוגעים לצבי ים.
בכל דיווח קיימות שאלות מובנות באפליקציה, אשר מכוונות לדיווח מפורט ומדויק, המאפשר המשך יעיל בטיפול במפגע לרבות מיקום מבוסס GPS על גבי מפה ואפשרות לצירוף תמונה. פרטי הקשר של המדווח נשארים חסויים לעיניי הציבור. באפליקציה גם מידע בנוגע למינים מוגנים, מינים פולשים ומיקומי שמורות טבע.
"אין ספק שניכר שיפור במודעות הציבור לנעשה בים. בזכות חובבי ים עירניים שדיווחו באפליקציה, הרשויות סילקו השנה מפגעי פסולת מהחוף , הסירו רשתות רפאים המתפקדות כמלכודות מוות לבעלי חיים, וביצעו פעילויות אכיפה יעילות נגד עבריינים. עם זאת, השנה, למרות ציבור עירני ויכולות אכיפה של הרשויות, החלטת פקיד הדיג לקצר את השבתת הדיג בעונת הרבייה גרמה לנזק אקולוגי חמור, וסיכנה ערכי טבע מוגנים. ללא רגולציה נחושה מצד משרד החקלאות, כזו שלא נכנעת לתכתיבי הדייגים המבצעים ציד בים, אין משמעות לדיווחים איכותיים ולסירות פיקוח", אמר אלון רוטשילד, מנהל תחום המגוון הביולוגי ו"החצי הכחול – פרויקט הים התיכון" בחברה להגנת הטבע.
להורדת האפליקציה:
בגוגל פליי לחצו כאן