מדור הצילום של האגודה הישראלית לצילום טבע מוקדש השבוע לצילום שומר טבע. לדברי אנשי האגודה, "בדרך כלל צלמי טבע וצלמים בכלל, נוטים לבודד את נושא הצילום בתוך מסגרת התמונה ושואפים ליצור תמונה נקייה, אסתטית ומזמינה לצפיה. רוב צלמי הטבע נוטים לייצר תמונה שלא יופיעו בה חפצים מעשי אדם ובוודאי שלא לכלוך ופסולת".
"הצלמים מהווים גשר אל הטבע עבור ציבור רחב שלא נגיש ביום-יום אל בעלי החיים, החרקים, העופות והנופים בארץ ובמקרים רבים ללא הצילומים האלו רוב הציבור לא מודע לכל היופי הזה", הם מסבירים.
"אבל מצבו של הטבע בכלל ובארץ במיוחד לא מזהיר, איומים מעשי אדם מסכנים ומצמצמים אותו ללא הרף. הפעם בחרנו להיות שגרירים של הטבע בארץ ולהתריע על האיומים הרבים עליו".
במדור הנוכחי בחרו צלמי האגודה שלרוב מתמקדים בהדגשת יופיו של הטבע, להבליט את הסכנות והבעיות עמן מתמודדות חיות הבר בישראל. תוכניות פיתוח ללא התחשבות בסביבה לוכדות קבוצות קטנות של יונקים וזוחלים ללא אפשרות להתחבר אל אוכלוסיה שכנה בלי להידרס בכביש", מסבירים אנשי האגודה.
"אשפה שנזרקת בשטחים הפתוחים מהווה מקור מזון לא רצוי ומסוכן לחיות בר, בנייה חדשה בשטחי טבע יחד עם איסוף רשלני של אשפה ע״י הרשויות גורם לבעלי חיים כמו תנים, שועלים, וצבועים להיכנס לתוך הערים ולבוא במגע מיותר עם בני אדם"
"ערימות פסולת בניין ושאריות של פעילות צבאיות מהוות חלק בלתי נפרד מנופי הארץ, יש חוקים בנושא פסולת בניין, אך אכיפתם רופפת", טוענים אנשי האגודה. " צה״ל בשנים האחרונות מנסה לשתף פעולה עם שמירת הסביבה, אבל עדיין יש הרבה מה לעשות".
"דייגים שמשאירים רשתות בים גורמים לפגיעה בצבי ים ויונקים ימיים, מטיילים שמאכילים חיות בר גורמים להן לא לפחד מבני אדם ולחתור למגע עמן, מגע שאינו רצוי לשני הצדדים. נסיעה פראית בניגוד לחוק על החופים ומחוץ לשבילים גורמת להרס בתי גידול של בעלי החיים"
"חקלאים שמנסים להגן על עמלם יוצרים שלא במתכוון מלכודת מוות עם רשתות ההגנה בבריכות הדגים, טורבינות רוח לייצור חשמל קוטלות כיום עשרות ציפורים ועטלפים מדי שנה, תכניות להקמת טורבינות כאלו צצות חדשות לבקרים והן מתוכננות במקומות מועדים לפורענות בדיוק על צירי נדידת הציפורים".
"ויש גם תקווה", הם מדגישים. "בעבר היה נהוג לירות בשקנאים כדי לגרשם מהבריכות פרסום תמונות שקנאים ירויים כמו התמונה בכתבה גרם לכך שהירי הישיר לעבר הלהקות פחת והיום מנסים שיטות אחרות ויצירתיות לגירוש השקנאים מהבריכות".
"שטחים ירוקים ופארקים עירוניים עם קשר לטבע מאפשרים לרצים ליהנות ממראה של תנים נהנים מבוקר של שמש בפארק. יש כאן טבע נהדר עם קצת רצון טוב מצד האזרחים והרשויות אפשר וחובה לשמור עליו".
הצילומים פורסמו בקבוצת הפייסבוק של האגודה הישראלית לצילום טבע . הגודה נוסדה על מנת לקדם את צילום הטבע בישראל. בין מטרותיה: עזרה בשימור המערכת האקולוגית בישראל, חינוך להכרה ושמירה על הטבע והסביבה והעלאת המודעות לנושאים סביבתיים בקרב צלמי הטבע וכלל האוכלוסיה.
האגודה הינה ארגון ללא מטרות רווח הנוסד מטעם צלמי הטבע ולמען צלמי הטבע וככזה נועד לאפשר לצלמי הטבע בארץ ללמוד ולהתפתח בדרך של הפריה הדדית, שיתוף, למידה, מפגשים משותפים והרצאות, תוך כדי העלאת קרנו של צילום הטבע בישראל, והגברת תרומתו לחברה ולשמירת הסביבה.
האגודה שואפת לקדם את ההכרה בצילום טבע כסוג של אומנות, לחתור למצוינות ולמקצועיות בדגש על שמירת כללי אתיקה והתנהגות והשתתפות פעילה במיזמי שמירה על הטבע בשיתוף פעולה עם ארגונים סביבתיים.