המשרד להגנת הסביבה פרסם היום (א') את טיוטת תיקון התקנות להגנת חיית הבר, לפיו יאסר סחר בפרוות חיות בר בישראל. לפי התיקון יאסר על סחר בפרווה בישראל, למעט אם מדובר במטרות דת או מחקר מדעי. התקנות יחולו שנה מיום פרסומן. העונש המקסימלי יעמוד על 75 אלף שקלים או שנת מאסר. רשות הטבע והגנים תהיה אחראית על האכיפה.
בדברי ההסבר לתיקון נכתב כי "כל שנה הורגות תעשיית הפרוות מאות מיליוני בעלי חיים. תעשיית הפרוות כרוכה באכזריות ובסבל שלא יתוארו עבור בעלי החיים. חלקם נלכדים בטבע בשיטות אכזריות, ואחרים מוחזקים בכלובים צרים כל חייהם. במקרים רבים, פרוותם של בעלי חיים מופשטת מעליהם בעודם בחיים". עוד נכתב כי "בארץ חמה כמו ישראל השימוש בפרוות מקומם במיוחד, שכן אין כל נחיצות בפרוות והן נרכשות בעיקר כסמל סטטוס. במאה ה-21 קיימים שפע של בדים סינטטיים המחממים יותר מפרוות".
בשנה שעברה הפכה קליפורניה למקום הראשון בעולם שאוסר על מכירת מוצרי פרווה. זאת לאחר שערים מרכזיות בארצות הברית הוציאו את מכירת הפרוות מחוץ לחוק כמו לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, ברקלי ועוד.
יש לציין כי במהלך השנים נעשו מספר ניסיונות לקדם חקיקה לאיסור מכירת פרוות בישראל, שייצורן כרוך בגרימת סבל רב לבעלי חיים רבים, אולם הניסיונות לא צלחו. בשנת 2019 פרצה סערה בעקבות חקירת יאח"ה בכירים בחברת השתדלנות "גלעד לובינג" בחשד לתיווך לשוחד. הרקע לחקירה הייתה תחקיר מ-2015 של הערוץ הראשון, לפיו גלעד, שייצגה את פדרציית הפרוות, הטיסה חברי כנסת לדנמרק. זאת על רקע הניסיונות לקדם את חקיקת "חוק הפרוות", שנועדה להגביל את המסחר בפרוות. החוק נפל.
בארץ ישנן סלבריטאיות שנתפסו לובשות פרווה וחטפו. הידועה מכולן היא ניקול ראידמן, שמכרה בחנות שלה בכיכר המדינה "מעיל בבון" בעשרות אלפי שקלים, ופרסמה באינסטגרם מדידות של מעיל פרוות חתול יער, שעליו החליטה לוותר בעקבות תג המחיר השערורייתי. וחלילה לא מטעמי צער בעלי חיים. גם הדוגמנית בר רפאלי ספגה מאוהבי בעלי החיים, לאחר שהצטלמה לקמפיין לבושה פרוות שועל. רפאלי התנצלה, והבהירה כי היא מתנגדת ללבישת פרוות.
בעולם האופנה החלו להפנים שפרווה היא כבר טאבו. בתי אופנה ומעצבים רבים כיום מחרימים את תעשיית הפרוות, בהם פראדה, קלווין קליין, סטלה מקרטני, רלף לורן, ג'וצי, ורסצ'ה, וגם רשתות עממיות כגון זארה.
השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל אמרה כי "תעשיית הפרוות גורמת להרג של מאות מיליוני בעלי חיים בעולם, וכרוכה באכזריות ובסבל שלא יתוארו. ניצול עורן ופרוותן של חיות הבר לתעשיית האופנה איננו מוסרי. המהלך יעצור את הסחר בפרוות בישראל ויעשה חסד עם בעלי החיים".
מעמותת אנימלס נמסר: "אנחנו שמחים ומברכים על החלטתה האמיצה של השרה להגנת הסביבה לשים סוף למכירת פרוות בישראל. כבר בתחילת המאבק 86% מהציבור הישראלי הביע עמדה ברורה לפיה כליאה בכלובים, עינוי והריגה אכזרית של שועלים, חורפנים, כלבים וחתולים בשביל פריטי אופנה ראוותניים ומיותרים היא בלתי נסבלת. המהלך החשוב של השרה יציל אין ספור בעלי חיים".