המסת הקרחונים, שריפות יער, וגם פיתוח אורבני מואץ: סוכנות החלל האמריקנית נאס"א פרסמה מאות תמונות לוויין שבהן נראים שינויים שנגרמו לאזורים שונים בעולם, בין היתר עקב מזג אוויר קיצוני. חלק מהתמונות צולמו בשנה שעברה, אחרות עוד לפני כן. צפו בכמה מהתמונות המדהימות והביטו בשינויים.
מדובר בתמונות של לפני ואחרי שמרא בין היתר את ההרס שנגרם מסופות עזות, שריפות יער והצפות. בנוסף מוצגות תמונות המראות את השינוי ארוך הטווח שנגרם עקב התחממות כדור הארץ, ובכלל זאת המסת הקרחונים והמדבור.
אגם לונר בהודו שינה צבע
הצפות בנהר ג'יימס שבדרום דקוטה, ארה"ב
תחנת הכוח הסולארית הגדולה באירופה, ספרד
הצפות בנהר האדום, ארה"ב
שפל ביחס בין קרח למים באוקיינוס הארקטי
נסיגת הקרחונים באנטארקטיקה
שריפת וולסי, קליפורניה
מדי קיץ: אגם אורמיה באיראן מחליף צבע
יותר מ-500 צילומים מופיעים בסדרת תמונות הלפני ואחרי, שכוללת תמונות מלפני שבועות ספורים – וגם כאלו שצולמו לפני כמה עשורים. רבות מהן מראות כאמור את השפעת ההתחממות הגלובלית על כדור הארץ.
למשל, תמונות של האוקיינוס הקרח הצפוני שצולמו ב-1984 וב-2020 מראות בבירור את השינוי באזור הארקטי, ואת המסת הקרחונים ב-36 השנים האחרונות. "בקצב הנסיגה שאנחנו רואים, ייתכן מאוד שאוקיינוס הקרח הצפוני יהיה נטול קרח בקיץ כבר ב-2035", נכתב במחקר שפורסם אשתקד.
האיים המלאכותים באמירויות
האי איסט בהוואי נעלם בהוריקן
הנזק שנגרם מהוריקן ליערות בפורטו ריקו
יותר קטן, יותר מלוח: אגם ווקר בנבדה
הגידול המואץ בקנקון שבמקסיקו
שנים של פיתוח בנמל בוסאן, דרום קוריאה
באחד הצילומים נראית כמות שיא של מי שלגים במדף הקרח השני בגודלו באנטארקטיקה. מדענים הביעו דאגה מגובה המים – הגבוה ביותר בכמעט 50 שנה של מדידות. אולי התמונות המרשימות מכולן הן תמונות ההצפות, כמו אלו שאירעו בשנה שעברה בעונת המונסון בבנגלדש וגם בארצות הברית, בנהר ג'יימס ובנהר האדום.
לא כל התמונות מראות אסונות אקלימיים. בשתיים מהן נראה אגם לונר שבהודו משנה צבעים מירוק לוורוד, תופעה שעדיין נותרה בגדר תעלומה. נאס"א פרסמה גם תמונות המראות תוצאות של מעשי ידי אדם, כמו הקמת איי העולם, האיים המלאכותיים מול חופי דובאי באיחוד האמירויות - וכן פיתוח קנקון במקסיקו ונמל בוסאן בדרום קוריאה. צפו כאן בפרויקט של נאס"א במלואו.