מאות בני אדם, רובם בני נוער מכל הארץ, הפגינו היום (ו') בתל אביב וקראו לפוליטיקאים: "התחייבו לפעול באופן מיידי לטיפול במשבר האקלים, מעל כל מחלוקת פוליטית או ממשלה שתקום. הובילו את החקיקה שתמנע את אסון הנפט הבא".
המפגינים צעדו בשדרות רוטשילד בת"א החל מהשעה 10:30 והגיעו לעצרת בשעה 11:30 בכיכר הבימה, כשהם נושאים כרזות תחת המסר: "בוחרים אקלים - בוחרים חיים".
במסגרת המחאה נערך מייצג בו בוצעה סיפרה המונית לאחור, ולאחריה התמוטטו באפקט דומינו ושכבו על הרצפה למשך כדקה. זאת כדי להמחיש את האסון והמוות הסביבתי והסכנה לעתיד שלהם שנגרמים בשל אינטרסים פוליטיים וכלכליים.
את המחאה הובילו מחאת הנוער למען האקלים Strike for future Israel, בליווי ארגון "מגמה ירוקה". באותו הזמן נערכו בכל רחבי העולם מחאות ושביתות תלמידים עולמיות למען פעולה מיידית לעצירת משבר האקלים.
במחאה לקחו חלק 17 תנועות נוער בישראל: הנוער העובד והלומד, השומר הצעיר, מכבי הצעיר, הצופים העבריים, השומר החדש, איגי, סיירות קק"ל, הצופים הערביים, הצופים האורתודוקסים, קו הזינוק, נוער תלם, תרבות, התנועה החדשה, המחנות העולים, האיחוד החקלאי, נוע"ם, ושומרי המפרץ אילת.
בנוסף לכך, גורמים נוספים לקחו חלק, כגון חניכי מכינות קדם צבאיות, והארגונים "הורים למען האקלים" ו"מורים למען האקלים".
בהפגנה נאמה אביגיל קורש (16) מ"נוער למען האקלים". "לא יכול להיות שהחיים שלי עדיין בסכנה. שמתריעים על המשבר כבר עשרות שנים והמשימה הוטלה על הדור שלי. אני מפחדת ממה שקורה כאן ועכשיו. 2020 הייתה השנה החמה בהיסטוריה. אני מפחדת לראות עוד הרס, עוד קורבן. התאחדנו כדי להבהיר שמשבר האקלים חשוב לנו. עתידינו בסכנה. בבחירות הקרובות אני לא אוכל להצביע, ואני קוראת למבוגרים: האחריות בידכם. נמאס לי מהפחד, מהחרדה, מחוסר הביטחון. תצביעו למען האקלים, למען העתיד שלנו", אמרה.
קורש קראה לפוליטיקאים ואמרה: "אני רוצה שעל כל צעד תחשבו עלינו, דור העתיד. תכריזו על מצב חירום אקלימי. תשנו את יעדי האנרגיות המחדשות. תכניסו את המשבר האקלים ללימודי החובה. ואל תשקרו שזה לא אפשרי. ב-2030 כבר לא יהיה אפשר לשנות. במקום לקחת לנו את העתיד, תצביעו בשבילנו".
איתי הכהן, תושב ירושלים ומורה, חבר בארגון "מורים למען האקלים" שנכח בהפגנה סיפר כי "אני חרד ממצב האקלים. אני מבין שהמדענים צופים לנו עתיד לא קל. אני דואג לתלמידים ולילדים שלי, וחושב שאנחנו צריכים לתמוך בהם כשהם דואגים לעתיד של עצמם, וגם אולי גם לעתיד של הדור שלי. זה הולך לקרות בקרוב. התופעות האקלימיות הולכות להיות יותר ויותר חריפות, יש הקצנה של אירועי האקלים, יש גלי חום ושיטפונות. זה דברים שאנחנו צריכים לשים לב אליהם עכשיו, לא לחכות".
ליאב קובלצ'וק מהמכינה הקדם צבאית "חביבה רייק" הגיע להפגין כדי "להראות לחץ ציבורי נגד הממשלה, והתאגידים, שכל פעם הבטיחו שהם יפעלו לפי מתווה וכל פעם לא משתפים פעולה. אנחנו מתקרבים לנקודת אל-חזור. לא נוכל לשוב למצב שהיה בעבר", אמר.
כמו כן, פעילי זכויות בעלי חיים הגיעו אתמול לירושלים וצעדו בקריאה לממשלה לאכוף מקרי התעללות נגד בעלי חיים.
ניר גרינברג, מארגון תשע-נשמות שיזם את ההפגנה ציין כי: "מצב בעלי החיים ברחובות מזעזע ולכן בזמן בחירות יצאנו למחאה למענם כדי לעורר מודעות ואת הפוליטיקאים שאינם דואגים לאותם אומללים. זה קורה כי הרשויות המקומיות לא דואגות לעיקור וסירוס חתולי הרחוב ולטיפול בהן, כי הן אינן מחויבות על פי חוק. כתוצאה מכך, הנושא אינו מקבל תשומת לב ראויה ונמצא בסדר עדיפות הכי נמוך שיש כי לרשויות בעלי החיים האלו שקופים. אנחנו לא יכולים כחברה להשלים עם המצב הזה".