המרוץ למאדים מתחמם: סין מתכוונת לשלוח צוות מאויש ראשון לכוכב הלכת השכן בשנת 2033. עוד בתוכנית החלל הסינית: טיסות הלוך ושוב בין כדור הארץ למאדים, בניית בסיס שיהיה מאוכלס באופן רציף בכוכב הלכת ושימוש במשאבים שלו.
התוכנית השאפתנית של סין, שתגביר את התחרות מול ארצות הברית - על התואר המדינה הראשונה שתנחית בני אדם על מאדים - נחשפת כמה שבועות לאחר שסין הצליחה להנחית רכב חלל בכוכב הלכת השכן.
על פי התוכנית הסינית, צוותים ישוגרו למאדים בשנים 2033, 2035, 2037, 2041 ובהמשך ישוגרו עוד חלליות. כך הודיע ראש מערך ייצור הרקטות לחלל של סין, וואנג שיאוג'ון, בנאום ששודר בווידאו בכנס חלל שנערך ברוסיה.
לפי התוכנית, לפני שסין תחל לשגר בני אדם למאדים, היא תשגר עוד משימות בלתי מאוישות לכוכב הלכת השכן, על מנת לבחור את המקום שבו ייבנה הבסיס. הסינים מחפשים מקום שבו יש משאבים להפקת מים, חמצן וגם חשמל.
על מנת להחזיר בני אדם ממאדים לכדור הארץ, תצטרך סין לפתח טכנולוגיות שיאפשרו לחללית להמריא מכוכב הלכת. משימה שתחזור ממאדים, שתהיה בלתי מאוישת, אמורה לצאת לפועל בשנת 2030. על פי התכנון, המשימה הזו תחזיר דגימות מאדמת מאדים.
כדי לקצר את זמן ההגעה למאדים – שבחלון הזמנים הקצר ביותר נמשך יותר מחצי שנה – יצטרכו החלליות הסיניות להיות מהירות יותר וגם בתחום זה מנסים הסינים לפתח טכנולוגיות חדשות על מנת לקצר את זמן השהות בחללית.
ארצות הברית שואפת לשלוח בני אדם למאדים בעשור הבא והיזם אילון מאסק בונה ספינת חלל, שתוכל לשגר בני אדם לכוכב הלכת השכן.
אבל לא רק למאדים סין רוצה לשלוח בני אדם. המדינה המאוכלסת בעולם מתכוונת להקים בסיס בקוטב הדרומי של הירח. בנוסף, בשבוע שעבר היא שלחה שלושה אסטרונאוטים לתחנת חלל חדשה שהיא מקימה. מדובר בצוות הסיני הראשון בחלל מאז שנת 2016. המטרה הקרובה של סין בחלל היא להפוך את תחנת החלל החדשה שלה, שמוקמת בימים אלה, לפעילה תוך פחות משנתיים.