לבית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים הגיע השבוע בעל חיים מיוחד, שלא נראה כמעט בארץ ולא היה מעולם בבית החולים בעבר.
מדובר בפורפיריה כחולה. עוף בצבעים עזים ויפים במיוחד. מדובר בעוף מים בינוני, החי בביצות בצפון אפריקה, בדרום אירופה ובמזרח התיכון. הפורפיריה היא מבקרת נדירה בישראל. רוב התצפיות נעשו מאזור מעגן מיכאל ועמק בית שאן, אך לא מעט פורפיריות נצפו גם בדרום הארץ.
זהו עוף ביצה בגודל של תרנגולת גדולה. אורכה של הפורפירה הוא 45–50 ס"מ בממוצע ומוטת הכנפיים שלה הו 90–100 ס"מ. היא בעלת מקור ומשטח מצח אדומים, הראש קטן והעיניים האדומות שלה קטנות גם הן. כמעט כל הגוף שלה כחול למעט הכנפיים הירוקות והרגליים הוורודות-אדומות אצבעותיה הארוכות מסייעות לה ללכת בין צמחי המים.
הפורפיריה הגיעה לבית החולים חלשה, בלי יכולת לעמוד על רגליה. גאלה, מתנדבת חיבולנס, נסעה עד ים המלח לאסוף אותה והעבירה למתנדבת חיבולנס נוספת, שירלי לדום.
בבית החולים היא נשקלה (משקלה כ-600 גר) ועברה סידרת צילומי רנטגן. מלבד אבנים שנמצאו בקיבתה, ממצא מוכר אצל עופות מים שבכדי לרסק את המזון נעזרים גם באבנים קטנות שמסייעות בכך, לא נראה כי היא סובלת משבר. צוות בית החולים העניק לה ויטמינים, מזון ובעיקר שקט. בימים הבאים יתבצע מעקב כדי לראות שמצבה משתפר. בבית החולים מקווים כי היא תשוב בקרוב לאשור ים המלח, מקום המצאה.
מכיוון שהפלא הגדול של הפורפיריה הוא ללא ספק אצבעות הרגליים הארוכות והמשוכללות שלה, שכן מדובר בעוף ביצה המבקש "ללכת על המים", או על חומר צמחי שנפל למים, מבלי לשקוע - האצבעות הארוכות הן פתרון יעיל.
האצבעות האלה גם מאפשרות לה לטפס על צמחי קנה. בעת הסעודה, הפורפיריה נעזרת באצבעותיה ובכושר הלפיתה שלהן כדי לתלוש שורשים, להרים ולהגיש אל מקורה צמחי מים המהווים את מזונה, כמו תוכי.
בשעת הצורך, היא נעזרת באצבעותיה כדי "לקבע" חומר צמחי ואז לתלוש את החלקים האכילים בעזרת מקורה. לכן, החולשה ברגליים ובאצבעות הארוכות היא בעוכריה ואנחנו מקווים כי אפשר יהיה לטפל ברגליים החשובות כל כך ולהשיב אותה בקרוב אל הטבע.