שיא פריחת הדובדבן בעיר קיוטו ביפן הגיע השנה ב-26 במרץ, התאריך המוקדם ביותר ב-1,200 השנים האחרונות ולמעשה מאז החל התיעוד של הפריחה במדינה. כך אמרו השבוע חוקרים ביפן.
יאסויקי אונו, פרופסור למדעי הסביבה באוניברסיטת מחוז אוסקה, אמר כי הפריחה המוקדמת יותר נובעת משינוי האקלים. לדבריו, הוא השווה את מועד שיא פריחת הדובדבן השנה לתיעודים במאות השנים האחרונות. מדובר ברישומים שנערכו בקיוטו, בזמן שהייתה בירת יפן, ובאוניברסיטת אוסקה.
שנת 2020 הייתה השנה החמה בהיסטוריה ביחד עם 2016, כך לפי חוקרים משירות שינוי האקלים קופרניקוס וגופים רשמיים נוספים העוקבים בדאגה אחר התחממות כדור הארץ. "ככל שהטמפרטורות עולות, הפריחה היא מוקדמת יותר", אמר פרופ' אונו.
מדענים אומרים כי זמני הפריחה המוקדמים יותר של צמחים, כמו פריחת הדובדבן, הם מדד להתחממות כדור הארץ. התיעוד של מועד פריחת הדובדבן בקויטו במשך 1,200 השנים האחרונות - הוא כנראה התיעוד ההיסטורי הארוך ביותר של מחזורי חיים של צמחים בעולם.
פרח הדובדבן נחשב לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם יפן - הן מבחינה לאומית והן מבחינה תרבותית. יפן חוגגת מדי שנה את פריחת הדובדבן, המכונה "סאקורה" בלשון העם. במסגרת האירוע יוצאים היפנים בראשית האביב אל הגנים, גדות הנחלים, שמורות הטבע והפארקים העירוניים, כדי לחוג את הפריחה, בפסטיבל של האנאמי (Hanami), ומשמעו - התבוננות בפרחים. עם זאת, הסאקורה אינו רק בילוי נהנתני בחיק הטבע. זהו אירוע בעל משמעות רגשית ואף פילוסופית. העיקר בסאקורה הוא השוטטות בגן וההתבוננות בפרחים.
בשל הקורונה הגיעו השנה פחות יפנים כדי לצפות בפריחה בסוף השבוע שעבר. ביפן אובחנו מאז פרוץ המגפה כ-475 אלף מאומתים לקורונה, 2,661 מהם אתמול. מאז פרוץ המגפה מתו ביפן כ-9,150 חולי קורונה.