לראות את "גודזילה" מהחלל: תמונות לוויין שפרסמה סוכנות החלל האירופית (ESA) מראות את ענן האבק הכתום העצום שכונה "גודזילה", בעת שחלף מעל האוקיינוס האטלנטי. תוך פחות מחודש, ענן האבק – במקור ממדבר סהרה שבצפון אפריקה - הגיע לאיים הקריביים, לדרום אמריקה ולארצות הברית.
ב-ESA פורסם גם סרטון אנימציה שמראה את תנועת חלקיקי האבק מערבה, מ-1 ביוני עד 26 ביוני. בתמונות נראה ענן האבק, שהיה בגובה של 3 ק"מ עד 5.5 ק"מ מעל הקרקע, כשהוא מעל קאבו ורדה, אי מערבית לאפריקה, וכן באזור קובה שבקריביים. צפו בסרטון ובתמונות המרהיבות.
למעשה, ענן אבק שכזה נוצר מדי שנה, אבל השנה הוא היה גדול במיוחד, וכזה גם המרחק שעבר. שכבת אוויר יבשה שכזו נוצרת מעל מדבר סהרה בסוף האביב, בקיץ ובתחילת הסתיו. השנה ענן האבק היה מרוכז מאוד – 60-70 אחוזים מאובק יותר מהממוצע. למעשה, תופעה שכזו לא נראתה ב-20 השנים האחרונות.
בעבר הוכח כי ענני אבק שכאלו מקשים על התפתחות של הוריקנים וסופות אחרים באוקיינוס האטלנטי. אם סופה מתפתחת, היא מתנגשת עם האוויר המאובק והיבש, מה שמונע ממנה להמשיך ולגדול. אחד הלוויינים שתיעד את מסע ענן האבק - קופרניקוס סנטינל - שוגר באוקטובר 2017 ובין היתר משמש למיפוי מזהמים. הלוויין השני, איולוס, שוגר שנה לאחר מכן.
בעת מסעו של הענן מערבה איכות האוויר ברוב האיים הקריביים ירדה לרמה "מסוכנת" בעקבות ענן האבק. המומחים ביקשו מהתושבים להישאר בבתים ולהשתמש במסנני אוויר. פבלו מנדז לזארו, מומחה לאיכות הסביבה מאוניברסיטת פורטו ריקו, אמר שריכוז החלקיקים בימים האחרונים גבוה כל כך שגם אנשים בריאים עלולים לסבול מענן האבק.
מהאי אנטיגואה ועד לטרינידד וטובאגו היו דיווחים על אובך קיצוני וראות לקויה. חלק מהתושבים באזור פרסמו ברשת תמונות שבהן הם עטו שתי מסכות - אחת נגד הקורונה, השנייה נגד ענן האבק. אחרים צחקו ואמרו שנראה שמישהו הוסיף לקריביים "פילטר צהוב" של סרטים ישנים.