הצלם הישראלי עמית אשל זכה במקום ראשון בקטגוריית "עולם החיות" בתחרות הצילום הבינלאומית María Luisa Memorial. כמו כן, שני ישראלים נוספים זכו בציון לשבח בקטגוריית "העולם מתחת למים": עמוס נחום ונועם קוטלר. בהמשך הכתבה - תמונות נוספות שזכו בתחרות.
זאת הפעם ה-31 שהתחרות הזו, שמארגניה מספרד, מתקיימת. 1,511 צלמים השתתפו בתחרות מ-89 מדינות שונות. בסך הכול – הוגשו לשופטים כ-16 אלף תמונות ו-121 סרטונים ב-15 קטגוריות שונות. בין הקטגוריות: עולם בעלי החיים, מגוון ביולוגי, העולם מתחת לים ושחור לבן.
על התמונה הזוכה בקטגוריית "עולם החיות", "העתיד של פטגוניה" (Patagonian future), סיפר אשל ל-ynet כי "ביוני 2019 נסעתי לפטגוניה הצילאנית במטרה לצלם את הפומות אשר חיות בסביבת הפארק הלאומי טורס דל פיינה. הפומה של פטגוניה שבעבר ניצודה כמעט עד כדי הכחדה באזור זה נמצאת במהלך התאוששות מדהימה תודות למאמצי שימור נרחבים במהלך 15 השנים האחרונות".
עוד ציין הצלם ש"במהלך הטיול שלי זכיתי לעקוב אחרי משפחה מדהימה עם ארבעה גורים כבני ארבעה חודשים שקיבלו את נוכחותי לצידם ואפשרו לי לתעד אותם במהלך רגעים מיוחדים כמו הרגע שבו עלו כל ארבעת הגורים על תלולית קטנה. הם השתזפו להנאתם בשמש בשעת בוקר מוקדמת כשמאחוריהם נמצאת אחת הפסגות המרשימות של האזור".
הצלם נועם קורטלר, שקיבל ציון לשבח על תמונתו "תקיפה מאסיבית" (Massive attack), אותה צילם בחוף קצא"א שבאילת לפני כשלוש שנים, סיפר ש"מדובר בתופעה שמתרחשת באביב פעם בשנה למשך כמה חודשים. דגי זכוכית מחפשים מסתור בשעות היום לאחר שהיו פעילים בלילה, והטורפים, שבתמונה זאת הם זהרונים, מגיעים לצוד אותם. כדי לעשות ציד מוצלח, הזהרונים יצודו יחד, ואף ישתפו פעולה עם בעלי חיים מסוג אחר. הגעתי מוקדם בבוקר וצילמתי את התופעה הזאת, שבשנה הזאת התרחשה בממדים גדולים מבדרך כלל".
תמונה נוספת של עמית אשל, "יחד כאחד" (Together as one) זכתה למחמאות, וקיבלה ציון לשבח בקטגוריית "עולם החיות". על התמונה סיפר אשל: "כבש המושק הוא שורד אמיתי מעידן הקרח, ומצוי אך ורק ברחבי האזור הארקטי. פרוותו היא הארוכה והחמה ביותר מכל בעלי החיים. לצורך הצילומים טיפסנו להרים בעזרת סנדלי שלג מיוחדים שמחלקים את משקל הגוף ומאפשרים הליכה בשלג עמוק. בתקופה זו של השנה בעל החיים הזה נמצא בעיקר בגובה רב מעל לקו העצים, משום שבגובה זה הרוחות העזות מעיפות את השלג ולא מאפשרות לו להצטבר לעומק רב, דבר המאפשר לו תנועה קלה יותר וגישה לעשב הנמוך שמהווה את עיקר מזונו.
לאחר הליכה של כמה שעות בהרים הצלחנו לאתר עדר קטן של כבשי מושק. מה שמשך את תשומת הלב שלנו יותר מהכל היה הקשר החזק והבעות החיבה התכופות בין האם לצעירים, חיכוך ראשים ומשחקים משותפים תוך התמודדות עם הרוחות העזות ששררו באותו היום".
תמונות נוספות שזכו במקומות הראשונים בתחרות
קטגוריה: עולם החיות
עולם הציפורים
העולם התת-ימי
מגוון ביולוגי
מאקרו
שחור לבן