המשרד להגנת הסביבה השלים את פעולות פינוי מצבור החומרים המסוכנים במשק במושב גבעתי שליד אשדוד והסיר סכנות שעלולות היו להתעורר בהשארת מצבורים אלו בשטח, בהן סכנת התלקחות ממכלי החומרים המסוכנים. בכך הושלם פרויקט פינוי מצבורי החומרים המסוכנים במושב גבעתי ובמושב גאליה שליד יבנה.
תחילת הפרשה היא בפעילות פיקוח שביצע המשרד להגנת הסביבה, במסגרתה נמצא בשלושה משקים שונים במושבים גבעתי וגאליה מצבור עצום של כ-4,000 מכלים המכילים חומרים מסוכנים ורעלים, חלקם דליקים. הפעילות, שהסתיימה בחודש שעבר, כללה פינוי של כ-4,000 קוביות המכילות פסולת מסוכנת במשקל כולל של כ-3,800 טון ממושב גבעתי וכ-100 קוביות ואריזות אחרות המכילות פסולת מסוכנת במשקל של כ-30 טון ממושב גאליה. כל הפסולת פונתה לטיפול באתר הפסולת המסוכנת ברמת חובב.
לפי המשרד להגנת הסביבה, אחסון החומרים נעשה שלא כחוק וללא תשתיות והיתרים מתאימים, וסיכן את התושבים המתגוררים בסביבה. חלק מהמכלים נמצאו כשהם דולפים וגורמים לזיהום של הקרקע והסביבה.
עם הגילוי, המשרד להגנת הסביבה החל בהליכים נגד הגורמים שאחראים על אחסון המכלים, לרבות הוצאת התראות, שימועים והוצאת צווים ובהם דרישה לפינוי ולסילוק החומרים המסוכנים משטחי המשקים לגורמים האחראים. גורמים אלה לא קיימו את הצווים ולא ביצעו פעולות לפינוי החומרים המסוכנים.
בשל הסכנה לציבור ולסביבה, המשרד ביצע את פעולות הפינוי והסילוק בעצמו באמצעות קבלן ביצוע מטעמו - החברה לשירותי איכות סביבה - תחת פיקוח וליווי מקצועי של המשרד. עלות הפינוי והטיפול מסתכמות בכ-13.6 מיליון שקל, והמשרד העביר לבעלי המשקים ובעלי החומרים המסוכנים, דרישות תשלום כפל עלויות על פי הוראות חוק החומרים המסוכנים.
במטרה לצמצם את הפגיעה הסביבתית, המשרד יוציא בקרוב הוראות לעניין הטיפול בקרקע המזוהמת במקום. בנוסף לפינוי בשטח ולדרישת התשלום, המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה מנהלת חקירה פלילית נגד הגורמים המעורבים.
השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, ציינה כי: "קרקע חקלאית אינה הפקרות! מצב כזה שבו מאחסנים חומרים מסוכנים בסמוך לאוכלוסייה הוא בלתי נתפס, ולכן פעלנו במהירות, והסרנו איום סביבתי חמור של חומרים מסוכנים שהיו עלולים להתלקח ולפלוט מזהמים לאוויר. יצרני פסולת מסוכנת צריכים לקחת אחריות על החומרים שהם מייצרים! המשרד להגנת הסביבה ימשיך לפעול כנגד גורמים אשר מסכנים את הציבור והסביבה, ויפעל להעמידם לדין, במטרה לשמור על הסביבה ולהרתיע עבריינים אחרים".