בפעם הראשונה זכתה חולדה לעיטור האזרחי הגבוה ביותר הניתן עבור גבורתם של בעלי חיים בבריטניה. מדובר בחולדה אוגרת ענקית, שגילתה מוקשים בקמבודיה ובכך הצילה חיים רבים. מדובר באות כבוד שהוענק עד כה רק לכלבים גיבורים.
מגוואה קיבלה את עיטור הזהב עבור "הצלת חיים ומסירות נפש", לאחר שגילתה 39 מוקשים ו-28 נפלים שלא התפוצצו בשבע השנים האחרונות. מדובר בחולדות גדולות באורך 80 סנטימטר, שמניעות את אפן ומרחרחות ללא הרף. מדי פעם הן משתהות בנקודה מסוימת על הקרקע ומגרדות אותה, כמו מסמנות שהן מצאו את מבוקשן. מדובר במקום שהן זיהו שבו הוטמנו מוקשים.
החולדה אומנה על ידי ארגון בלגי, שמאמן חולדות כדי שיאתרו מוקשים ב-20 השנים האחרונות. מדובר בארגון שמפעיל תוכנית בקמבודיה, אנגולה, זימבבואה ומוזמביק על מנת לפנות מיליוני מוקשים שהוטמנו במהלך מלחמות ועימותים באותן מדינות.
מגוואה היא החולדה המוצלחת ביותר מבין כל החולדות שאומנו לאתר מוקשים. היא פעלה בשטח השווה ל-20 מגרשי כדורגל ואיתרה בהם מוקשים וחומרי נפץ אחרים שהיו עלולים לגרום לאסון. כיוון שהחולדות לא שוקלות הרבה הן לא מפעילות את המוקשים, שעליהם הן דורכות.
ארגון APOPO – ארגון ללא כוונת רווח שפועל באסיה ובאפריקה – מבקש לשנות את מערכת היחסים הזאת ולאמן חולדות (להן הם קוראים HeroRats, חולדות גיבורות) לעבוד בשירות האדם למטרות הומניטריות. המיזם הזה מוכיח שמדובר בחיות נבונות ובעלות יכולת למידה ומוסר עבודה, שאוהבות לצאת מדי יום לעבודתן כמצילות חיי אדם.
כריסטופר קוקס, העומד בראש הארגון המאמן את החולדות, אמר כי זהו כבוד גדול גם עבור העובדים המאמנים את החולדות. בארגון ציינו כי חולדות יעילות יותר מבני אדם בפינוי מוקשים.
יותר מ-60 מיליון בני אדם ב-59 מדינות ברחבי העולם מתגוררים באזורים שבהם עדיין מוטמנים מוקשים. על פי נתוני הארגון, בשנת 2018 מוקשים ונפלים גרמו למותם או לפציעתם של 6,897 בני אדם ברחבי העולם.