בבית הספר הירוק ע"ש שמעון פרס בכפר סבא נחנך הבוקר (שני) "גג ירוק" שבהקמתו הושקעו חצי מיליון שקלים. רוב המימון הגיע מתקציב העירייה, וחלקו מכיסו של משלם המסים בארה"ב (הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי, USAID), באמצעות מרכז פרס לשלום וחדשנות.
מעבי המזגנים ודודי השמש שנמצאו על הגג הוזזו ואת מקומם תפסו מכלי גידול צמחים שכבר נשתלו ומערכות גידול הידרופוניות. פרגולות ומקומות ישיבה שהותקנו הפכו אותו גם למרחב לימודי חקלאות וקיימות.
פעם היו פה מזגנים. הגג המחודש בבית הספר:
"גגות ירוקים" החלו לצוץ בכפר סבא כבר לפני עשור כיוזמות פרטיות של תושבים. כיום מסתמנת העיר כמובילה בארץ בתחום, במיוחד בחקיקה: בחודש שעבר אישרה העירייה תקנה המחייבת יזמי מבני מסחר ותעסוקה לייעד מחצית משטח הגגות למטרות סביבתיות (צמחייה או פאנלים סולאריים) ורבע ממנו לניהול מי נגר. בשלב הבא מתכוונת העיריה להפוך את הגגות בשטחה גם ל"חקלאים יצרניים".
כפר סבא שותפה גם לפרויקט "גגות ירוקים" שיזם מרכז פרס לשלום ולחדשנות במימון USAID, ובמסגרתו, כדו-קיום אקולוגי, היא משתפת פעולה עם שכנתה ממזרח – כפר קאסם, שבה בשלב זה היישום מתבצע רק על הקרקע: בשבוע שעבר נחנכה בחצר בית הספר אל-חיאת גינה קהילתית ובמרכז פרס מקווים שזוהי הסנונית הראשונה. פרויקט "גגות ירוקים" מסייע לחינוך לחיים משותפים באמצעות שפת הקיימות ובמהלכו המרכז מכשיר מנהיגים צעירים משכבה י' מקהילות יהודיות וערביות שיעבירו יחד, במפגשים שמתקיימים בשתי השפות, תכנים לחינוך לשלום ולקימות לתלמידי כיתה ז'. הפרויקט כולל גם את קדימה-צורן וטירה.
הפרויקט הזה מצטרף למגמה ההולכת וצוברת תאוצה בערים נוספות - הסבה של גגות של מבנים ציבוריים למרחבים ירוקים. כך נעשה בבית הסטודנט באוניברסיטת חיפה, בספריית המרכז האקדמי רופין, בתי ספר בראשון לציון, קריית ביאליק, הוד השרון וכפר סבא, ובמרכזי המבקרים של רמת הנדיב בזיכרון יעקב והתחנה לחקר ציפורי ירושלים. אחד המבנים הראשונים בארץ שתוכננו בגישה זו הוא "אקווריום ישראל" שנפתח אשתקד בגן החיות התנ"כי בירושלים.