ילדים מקיבוץ אליפז שבערבה הצילו את חייו של זאב ערבי פצוע, שנלכד בגדר תיל. הילדים איתרו את בעל החיים, לאחר שהכדור שבו שיחקו נבעט למקום שבו הוא היה. לאחר שיקום של כמה שבועות הוחזר הזאב לטבע.
ילדים הצילו חיי זאב פצוע בערבה
(צילום: שי פדרמן ומור אוחנונה, רט"ג)

לפני כחודש וחצי מצאו ילדי הקיבוץ את הזאב, כשמצבו היה קשה. רוני זוסמן, אמא של איילה בת ה-10, שיחזרה: "הילדים שיחקו כדורגל במגרש שנמצא לא רחוק מהגדר. הכדור עף להם. אחד הילדים רץ לכיוון הגדר ושמע תזוזות. הוא קרא לכולם והילדים באו עם פנסים וראו את הזאב. הם מיד הזעיקו את ההורים, שהזעיקו את אנשי רשות הטבע והגנים".
זוסמן הוסיפה: "הרגל שלו הייתה פצועה ומסובכת בגדר התיל". פקחי רשות הטבע והגנים הזעיקו וטרינר שירדים אותו, כדי שיוכלו לקחת אותו לקבלת טיפול רפואי. "זה קרה מאוחר בלילה", הוסיפה האם. "אבל הילדים חיכו שם ולא זזו עד שהפקחים לקחו את הזאב לטיפול".
3 צפייה בגלריה
הזאב לפני שחולץ
הזאב לפני שחולץ
הזאב לפני שחולץ
(צילום: שי פדרמן)
בחודש וחצי האחרונים היה הזאב בשיקום בשמורת הטבע חי בר יטבתה של רשות הטבע והגנים. בין היתר הוא קיבל טיפול במרפאה של ד"ר אילן זבירין באילת.
אריק סוכר, המטפל הראשי בחי בר, סיפר על בעל החיים הפצוע: "הזאב הגיע אלינו במצב ירוד, הצלחנו לטפל בפצעים של ושמנו אותו במתחם לבדו שיוכל להשתקם ולהתאושש. הייתה לו בצקת ברגל מהגדר שהסתבך בה, וקרע בלשון שהצלחנו לטפל בו. בתקופה שלו אצלנו הוא בעיקר התחבא מאיתנו. עקבנו אחרי ההתקדמות שלו דרך מצלמות מעקב בכלוב. הזאב הצליח לעלות כ-8 קילו ופצעיו החלימו, לכן קיבלנו את ההחלטה שהגיע הזמן להשיבו לטבע. הוא מושדר ותויג להמשך מעקב והשבוע הוחזר לטבע בשטחים הפתוחים הסמוכים לקיבוץ אליפז".
3 צפייה בגלריה
הטיפול בזאב הפצוע
הטיפול בזאב הפצוע
הטיפול בזאב הפצוע
(צילום: ד"ר תומר ניסימיאן, רשות הטבע והגנים)
3 צפייה בגלריה
הזאב הפצוע לקראת השחרור לטבע
הזאב הפצוע לקראת השחרור לטבע
הזאב הפצוע לקראת השחרור לטבע
(צילום: ניצן שגב, רשות הטבע והגנים)
לקראת השחרור הפקחים קראו לילדי הקיבוץ, שהצילו למעשה את חייו של הזאב. "הילדים הגיעו ב-3:00 בלילה ונשארו בשטח ולא הסכימו לזוז", סיפר סוכר. "לקח לזאב הרבה זמן להתעורר מההרדמה, ובשעה 6:30 בבוקר הוא התעורר. בשחרור הוא עלה במשקל והייתה לו פרוות חורף והוא נראה כל כך מרשים. אבל הוא רץ וברח וזה קרה בטיל. הילדים ממש רצו לראות את זה קורה ושמחו".
ד"ר ניצן שגב, אקולוגית מרחב ערבה ברשות הטבע והגנים, עוקבת אחרי הזאב באמצעות המשדר וכבר ניתן לראות את המסלול שלו בסביבות אליפז וסמר. "המעקב אחריו יספק לנו מידע על מקורות המזון, המים והמחסה שלו ושל אחרים בסביבה", היא אמרה.
ברשות הטבע מוסיפים כי הזאב הערבי הוא מין מוגן שחי בלהקות. כיום, זהו הטורף הגדול בישראל והוא חשוב מאוד למאזן האקולוגי בערבה. טרפם הפוטנציאלי של הזאבים במדבר הוא ארנבות, צבי הנגב, הפרא, הראם הלבן והיעל הנובי.