הנרי נולד בשנת 1900, הוא אבא ליותר מ-10,000 צאצאים, כתוצאה מהזדווגויות עם מספר לא מבוטל של נקבות. הוא נחשב לתנין המבוגר ביותר שחי כיום ואחד המבוגרים שתועדו אי פעם.
הוא חי בדרום אפריקה במרכז לשימור חיות בר, בשטח פרטי אותו הוא חולק עם עוד 6 תנינות. לאחרונה חגג הנרי יום הולדת 124 ולמרות שכבר אינו צעיר בלשון המעטה, מצבו הבריאותי נחשב לטוב מאוד. נראה שתהליך ההזדקנות לא חל עליו בצורה שהוא חל על בעלי חיים אחרים בגילו.
חילוף חומרים איטי, גדילה מתמשכת לאורך חייו ותכונות פיזיולוגיות כמו דם קר, מאפשרות לתנין הנרי לחסוך באנרגיה ולווסת את טמפרטורת הגוף. תנינים, אגב, כמו כמה מיני זוחלים אחרים, ממשיכים לגדול עם הגיל. הנרי כבר הגיע למשקל כ-700 קילוגרם ואורכו כ-5 מטרים – והיד עוד נטויה.
ומכאן, לחיה שמאתגרת את הנרי התנין בכל הנוגע לתוחלת חיים ארוכה במיוחד. מחקר חדש מגלה כי יש לווייתנים יכולים לחיות הרבה יותר זמן ממה שחשבנו, בטח יותר מתוחלת החיים הממוצעת של לווייתנים - 70-50 שנה.
אובלנה דרומית הוא אחד ממיני לווייתני מזיפות, תת סדרה של לווייתנים חסרי שניים, שיכולים לחיות מעל 100 שנה. 10% מהם, כך על פי מדענים, עשויים להגיע לגילים 130 ו-150 שנה. זאת, לעומת לוייתנים אחרים בצפון האוקיינוס האטלנטי למשל, שחיים בממוצע רק 22 שנים.
מחקרים קודמים הראו שגם לווייתן ארקטי גדול פה (בלנה גרינלנדית) יכול לחיות מעל 100 שנה, נתונים שמוסיפים על התגליות החדשות בנוגע לתוחלת חיים ארוכה במיוחד אצל בעלי חיים גדולים מאוד. הבנת אריכות ימיהם חשובה להגנה על המינים הללו, שחלקם נמצא בסכנת הכחדה.
ולסיום, מאובנים ביוטה חשפו צמח מסתורי מלפני 47 מיליון שנה, שלא דומה לאף צמח ידוע כיום. בהתחלה סברו המדענים שהוא קשור לג'ינסנג, סוג של צמח רב שנתי ממשפחת הקיסוסיים, אלא שככל שהעמיק המחקר, נמצאה כי הוא שייך למשפחה נפרדת שבכלל נכחדה.
בעזרת מיקרוסקופים מתקדמים, גילו החוקרים תכונות ייחודיות בצמח, כאלה שלא קיימות בצמחים של ימינו, כמו שמירה על אבקנים גם בפרי בוגר (אבקנים – החלק הזכרי של מערכת הרבייה – נשארו מחוברים לצמח גם כאשר הפירות הבשילו. תופעה שאינה קיימת היום, כיוון שהאבקנים נושרים בדרך כלל במהלך התפתחות הפרי). גילוי זה ואחרים אפשרו לחוקרים לבחון תהליכים שעד כה לא היו ידועים, מה שמרמז על מנגנוני רבייה ייחודיים ומשונים אפילו.