לאחר מאמצים מרובים, שכללו בין השאר שתי טיסות מורכבות במיוחד ועיכוב בלתי צפוי של כמעט שבועיים, מקלט "להתחיל מחדש", בסיוע של המשרד להגנת הסביבה, העבירו בשבועות האחרונים 58 חמורים למתקן שיקומי בצרפת.
המסע החל ב-24 ביוני, אז הועלו החמורים על מטוס מטען, יחד עם שרון כהן וגלי דוידסון, מנהלת אגף הגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה. החמורים הגיעו תחילה לתחנת עצירה בבלגיה, כפי שהיה מתוכן.
הווטרינרים בבלגיה בדקו כל חמור שירד מהכלובים במטוס, והבחינו שלחמור בשם חליל יש הפרשה קלה מנחיר שמאל, ובלוטות לימפה נפוחות. בשל כך, הוחלט להכניס את כל 58 החמורים לבידוד ולבדיקות דם נוספות, למרות שכל הבדיקות שנעשו לפני ההטסה היו טובות.
בכל כמה ימים בוצעו בדיקות נוספות, ובכל העת הזאת כל החמורים נאלצו להישאר בבלגיה, במקום קטן שלא היטיב איתם. העיכוב גם גבה כספים רבים, שגרמו לעמותה להגיע לחוב כספי. לאחר כשבועיים, הווטרינרים נתנו אור ירוק להמשיך בדרך לצרפת, ולפני כמה ימים החמורים שוחררו בשדות ירוקים ורחבי ידיים במקלט "לה טנייר" לבעלי חיים, הנמצא ליד העיר שארטר.
מקלט "להתחיל מחדש" שבמושב חרות פועל מזה שנים להצלת חמורים מכל הארץ, חלקם הגיעו לעמותה בסיוע בחילוצם של המשרד להגנת הסביבה. רוב החמורים הגיעו אל העמותה במצב קשה ונזקקו לשיקום משמעותי. בעקבות הצורך הגובר בסיוע ליותר ויותר חמורים, ובהיעדר פתרון קבע עבורם, אותר המקלט השיקומי "לה טנייר".
מלבד 58 החמורים הנוכחיים, בשנה החולפת המקלט שבצרפת כבר קלט מעל 300 חמורים שהגיעו לישראל בדרך דומה. המקלט קולט את החמורים לתקופת התאקלמות, בסיום התקופה הוא מאתר עבורם משפחות מאמצות העונות לרמה קפדנית גבוהה של טיפול ושיקום. במשרד להגנת הסביבה ציינו כי "לאור חשיבות הנושא ומעורבותו הקודמת בחילוץ החמורים, החליט המשרד להגנת הסביבה להשתתף ביותר ממחצים מעלויות הטסת החמורים (המשרד מימן 150 אלף שקלים מתוך 250 אלף, נ"פ)".
נכון לכיום, במקלט "להתחיל מחדש" יש כ-600 חמורים, ובכוונת שרון כהן, מנהלת המקום, להטיס את כולם לצרפת אם תהיה אפשרות לכך. זאת, כדי לאפשר לעמותה שלה לקלוט בעלי חיים נוספים שזקוקים להצלה.
"בישראל נשארו להערכתנו כמה מאות חמורים אחרונים", אמרה כהן. לדבריה, "בשנים האחרונים הועברו עשרות אלפי חמורים לעזה, ומשם הם מועברים דרך מצרים לשימוש בתעשיית הקוסמטיקה בסין. אנחנו הצלחנו, עם התערבות של חברי כנסת ולחץ, להאט את הקצב של זה ולקלוט את רוב החמורים שנשלחו באותה השנה לעזה. בשנה שעברה עברו רק 29 במקום כאלף שהיו אמורים להגיע לשם".
מנהלת המקלט ציינה שבצרפת מקבלים את החמורים באהבה ומאמצים אותם כמו חיות מחמד, תחת חוזה מוקפד. כמו כן, המשפחות שאימצו את החמורים פונות אליהם כדי להוקיר תודה.
גלי דוידסון מהמשרד להגנת הסביבה הוסיפה כי בישראל קיימת "בעיה משמעותית של חמורים. במקרים רבים יש התעללות והעבדה עד אפיסת כוחות. בישראל יש מעט מאוד עמותות שעוסקות בחילוץ ושיקום חמורים, ועמותת להתחיל מחדש קולטת הרבה מאוד מהחמורים שאנחנו מחלצים. היא משקמת אותם ומחפשת להם בית שבו הם יצאו לפנסיה בכבוד. המשמעות של הפרויקט הזה היא רבה, שכן אין לחמורים פתרונות מוצלחים בארץ. המגבלה המאוד משמעותית היא כמות השטחים שיש כאן, ובצרפת כל חמור מקבל כ-4 דונמים והיחס אליהם הוא כמו לחיות מחמד. כלומר אותם החמורים שעברו התעללות ושוקמו, יקבלו שטחים מאוד גדולים. זאת הצלחה ומאוד מרגש מבחינתנו".
השרה להגנת הסביבה עידית סילמן הוסיפה: "אחד התחומים שאני ומשרדי משקיעים בו רבות הוא רווחת בעלי חיים, אנחנו רואים בעמותות הפועלות בתחום שותפות לעשייה. אחת מהן היא עמותת להתחיל מחדש שנתמכת על ידי המשרד במסגרת תמיכות מוסדרות. המשרד סייע במשלוח זה בו יצאו 58 חמורים שעברו למקלט השיקומי בצרפת- לה טנייר. אני שמחה לקחת חלק בפרויקטים מסוג זה בזכותם אנחנו מספקים לבעלי חיים, במקרה זה לחמורים איכות חיים מייטבית לאחר חיים קשים".