מדי שנה חולפים בישראל מעל 100 אלף עגורים אפורים (מין העגורים הנפוץ ביותר שמגיע לישראל וניתן לצפות בו גם בתמונות) בזמן עונות הנדידה. יתרה מזאת, בכל שנה כמה עשרות אלפי עגורים אפורים לא רק חולפים מעל ישראל, אלא גם מחליטים להישאר כאן בחורף.
השנה, כ-20 אלף עגורים בחרו להישאר באגמון החולה-קק"ל בזמן החורף. העגורים מבלים את הלילה במים, שעבורם זה המקום הבטוח מפני טורפים. עם אור ראשון הם יוצאים לשטחי האגמון, לאכול.
עינבר שלומית רובין, מנהלת השטח באגמון החולה-קק"ל, אמרה: "אגמון החולה הינו אחד מאתרי החריפה החשובים ביותר למגוון גדול של ציפורים, שחלקן בסכנת הכחדה עולמית כמו העיטים הגדולים. האגמון עשיר במזון למינים הרבים ומאפשר לציפורים להעביר את עונת החורף המאתגרת, בשלום".
לפי אתר הצפרות הישראל של החברה להגנת הטבע, העגור האפור הוא עוף ביצה גדול המקנן בשטחי יער מוצפים. העגורים "דומים" לחסידות ולאנפות - גם להם רגליים ארוכות, צוואר ארוך ומקור חד. אך להבדיל מחסידות ואנפות, העגורים ניזונים בעיקר מגרעינים שורשים ופקעות בשדות פתוחים ובשטחי חקלאות. רכיכות ובעלי חיים קטנים מהווים חלק נדיר וזניח בתפריט שלהם.
הגוף אפור, הראש והגרון שחורים - כתם לבן עובר מאחורי העין ועד בסיס העורף, וכתם אדום בוהק בכיפה המופיע אצל רוב הפרטים. לצעיר ראש חום אדמדם החסר את הדגם הקונטרסטי של הבוגר. אורך גופו הוא כ-115 ס"מ ומשקלו הוא בין 4,000 - 6,100 גרם.
ולסיום: עגורים גם בדרום, בתיעוד של רועי עידן: