החברת הישראלית ברנמילר אנרג'י, העוסקת באגירת האנרגיה, סיימה לאחרונה להתקין מתקן אגירה בקמפוס של אוניברסיטת ניו יורק שבארצות הברית ובשותפות עם חברת החשמל המקומית. המתקן נטען מגזי פליטה של טורבינת גז בשילוב עם טעינה חשמלית בשעות של עודפי חשמל מהרשת והטורבינה, שיספק חשמל ומים חמים לקמפוס.
המתקן שברנמילר אנרג'י פיתחה אוגר אנרגיה תרמית על ידי שימוש בסלע מרוסק כחומר האגירה. לפי החברה, באופן זה מתקבלים "ביצועים גבוהים ותחזוקה נמוכה לאורך זמן, וכן מחזור ייצור ידידותי לסביבה". בנוסף לכך, אפשר לעשות שימוש בטכנולוגיה במקורות חום מרובים כגון חום שיורי, ביומסה וחשמל, באמצעות תנורי חימום חשמליים המוטמעים בה. באותה מידה, יחידת האגירה מתאפיינת ברב שימושיות גם מבחינת פריקת האנרגיה. היא יכולה לספק אנרגיה בצורה של קיטור, מים חמים, אוויר או חשמל.
הפרויקט בניו יורק מדגים את השילוב של האגירה התרמית בתחנת קוגנרציה (המייצרת אנרגיה וחום בו זמנית) ומצמצם את השימוש בגז. לדברי דורון ברנמילר, משנה למנכ"ל ברנמילר אנרג'י, ארגונים, מפעלים אוניברסיטאות ובתי חולים, המחפשים להתייעל אנרגטית ולהפחית דרמטית את פליטת גזי החממה שלהם, ימצאו עניין רב בפרויקט זה, אשר מציג יעילות והפחתת מזהמים חסרת תקדים, לצד אבטחת האספקה של חום וחשמל. "מימון הפרויקט הגיע בחלקו מקרן BIRD, בנוסף למימון של שאר הצדדים המעורבים. השלמת פרויקט זה מהווה פריצת דרך בשוק האמריקאי והדגמה ראשונה ביבשת, כבר היום אנחנו פועלים לקידום פרוייקטים נוספים בשוק זה", הוא מוסיף.
בתוך כך, ברנמילר אנרג'י זכתה לאחרונה במענקים בהיקף של כ-7 מיליון דולר לטובת התקנה של מערכות אגירה תרמית בהונגריה, מקרן המודרניזציה של האיחוד האירופי התומכת בפרויקטים לצמצום פליטות. הפרויקט - שצפוי לקום עבור חברת החשמל הממשלתית של הונגריה MVM, יאפשר מעבר לגמישות בהפעלת תחנת הכוח והתקנת האגירה תאפשר את יעדי השילוב הנרחב של האנרגיות המתחדשות ברשת החשמל ההונגרית, בכך שתאפשר קליטת עודפי אנרגיה מרשת החשמל בשעות בהן הייצור מעל הביקוש, לרוב מאנרגית הרוח בשעות הלילה ומאנרגיה סולארית במהלך היום.
אבי ברנמילר, יו"ר ומנכ"ל ברנמילר אנרג'י: "אגירת אנרגיה תרמית היא טכנולוגיה רוחבית שתתרום למערכת אנרגיה ירוקה ובת קיימא על ידי הגדלת חלקן של האנרגיות המתחדשות, וכן הוספת גמישות תפעולית לתהליכים תעשייתיים; אפשרות להשבת חום מבוזבז בתהליכים תעשייתיים; והגברת היעילות האנרגטית בתהליכים ומבנים תעשייתיים".