נחש צפע מצוי נמצא כשקרס דיג תקוע בפיו באזור קיסריה. בזכות שיתוף פעולה בין לוכד נחשים לפקח רשות שמורות הטבע והגנים, חולץ הקרס מפיו של הנחש והוא הוחזר לטבע.
בסוף השבוע האחרון פנה לוכד הנחשים אורן עמית לפקח רשות הטבע והגנים ביחידה הימית, שי קבסה, לאחר שלכד נחש צפע מצוי, שבשפתו התחתונה נתפסה קרס דיג ופצעה אותו. הנחש נלכד באזור קיסריה בין השטח הפתוח לאזור המגורים והלוכד הוזעק למקום בעקבות פנייה שהתקבלה מסיירת היישוב. הנחש נמצא בתוך שקית זבל כשהוא מחובר לחכה עם קרס.
לאחר התייעצות עם בית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת גן הוצא בזהירות הקרס מפיו של הנחש הארסי והפצע שנוצר כתוצאה מהקרס עבר חיטוי. לאחר התייעצות נוספת עם בית החולים הוא הושב לטבע.
ברשות הטבע והגנים אמרו כי בישראל חיים כ-41 מיני נחשים, רובם אינם מסוכנים לאדם. למעשה, רק תשעה מיני נחשים בישראל הם ארסיים. הארס משמש אותם לציד או להגנה מפני תוקפים.
עוד אמרו ברט"ג כי אמנם לנחשים יצא שם רע ושמם נקשר להם תכונות כגון אכזריות וערמומיות, אך האמת אחרת, לנחשים חשיבות רבה בשמירה על תפקוד המערכת האקולוגית שבה הם חיים, והם מסייעים מאוד בהגבלת ריבוי מכרסמים ומזיקים אחרים.
עם בוא האביב הנחשים מתעוררים מתרדמת החורף ומתחילים לחפש מזון ובני זוג, ובמקביל עולה המודעות לסכנות שטומן בחובו מפגש מקרי עם נחשים ארסיים.
ברשות הטבע והגנים אמרו כי אם נחש נכנס לביתכם או לחצר, פנו למוקד 106 או הזמינו לוכד נחשים מורשה (מתוך רשימת הלוכדים באתרנו). הוא יחזיר אותו לביתו הטבעי. זכרו: ניסיון ללכוד נחש או לפגוע בו עלול לגרום הכשה. כל הנחשים בישראל הם בעלי חיים מוגנים ופגיעה בהם היא עברה על החוק. כמובן שאין לגעת או לטפל בנחש ללא הסמכה.
עוד אמרו ברשות הטבע והגנים כי השארת קרסים, פסולת, ציוד ועוד בטבע מסכנת את שלומם של בעלי החיים, שאינם יכולים להציל את עצמם. לכן, יש להקפיד על איסוף זבל, ציוד וכל דבר שהבאנו עמנו ולא להשאירו בטבע.
אם וזיהתם חיה פצועה או במצוקה יש להתקשר למוקד רשות הטבע והגנים 3639*.