קצא"א תפצה את הציבור ב-250 אלף שקלים בגין נזקים סביבתיים ואקולוגיים לאלפי ערכי טבע מוגנים, ביניהם אלמוגים וחסרי חוליות ממינים רבים, עקב פגיעה בשונית האלמוגים באילת, בשנת 2014. זאת, לאחר שבית משפט השלום בבאר שבע נתן הערב (יום א') תוקף של פסק דין להסכם פשרה. הסכם הפשרה נחתם מבלי שהחברה מודה באחריות ובנזק. התביעה עצמה נמחקה.
על פי כתב התביעה, שהגישה פרקליטות מחוז דרום (אזרחי), בשם רשות הטבע והגנים הלאומיים, במהלך ביצוע עבודות התחזוקה שערכה חברת מרינה דיוורס עבור חברת קצא"א במזח הצפוני של נמל הנפט באילת בשנת 2014, ללא כל קבלת היתר של רשות הטבע והגנים, נחתכו חמישה עמודי מקשר בנקודות קשירה של אוניות נפט, אשר נפלו לקרקעית הים וגרמו לפגיעה קשה הן לערכי הטבע שגדלו על עמודי המקשר והן לשונית שנמצאת למרגלות אותם עמודי המקשר, בה נדרסו ונשברו אלמוגים רבים.
חיתוך האלמוגים הביא לריקון העמודים מהחול הרב והאבנים הרבות שנמצאו בתוכם, שגלשו מטה וקברו תחתם אלמוגים רבים. בנוסף, אחד העמודים שנחתך גם התגלגל במורד השונית למרחק של כ-17 מטרים, תוך שהוא שובר בדרכו אלמוגים רבים.
על פי ההערכה, נפגעו למעלה מ- 2,600 אלמוגים, לרבות 665 אלמוגים שגילם היה עשוי להגיע ל-50 שנים, וכמות רבה של בעלי חיים התלויים באלמוגים למחייתם, כגון דגים וחסרי חוליות אחרים.
בהודעת הפרקליטות נכתב כי קצא"א, מרינה דיווירס והמנהלים הורשעו בנוסף בהליך הפלילי בביצוע עבירה בצוותא של פגיעה בערכי טבע מוגנים, ובית המשפט הטיל עליהם קנסות במצטבר בסך של 180 אלף שקלים, וערעורם לבית המשפט המחוזי נדחה.
מהפרקליטות נמסר: "שונית האלמוגים באילת היא שונית האלמוגים היחידה במדינת ישראל, והיא מהווה מערכת אקולוגית מגוונת במיוחד ובית למינים רבים של אורגניזמים ימיים. חברת קצא"א תישא בפיצוי לציבור בגין נזק סביבתי שנגרם לשונית, מה שהוביל לפגיעה באלמוגים שהם ערכי טבע מוגנים המצויים בסכנת הכחדה. המדינה תמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותה על מנת להשיב לציבור את מה שנגזל ממנו, וכן להעביר מסר כי ערכי הטבע אינם הפקר וכי כל מי שיגרום נזק לסביבה, יישא בעלויות הנגזרות מהתנהלותו הרשלנית. גם לפגיעה בטבע יש מחיר".
את המדינה יצגה בהליך עו"ד אפנאן אבו טהה מפרקליטות מחוז דרום (אזרחי), בסיוע היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה ובשיתוף עם רשות הטבע והגנים.