קברו בן 4,100 השנים של רופא, טטי נב פו (Teti Neb Fu) שמו, שטיפל במו ידיו בפרעונים, התגלה באתר הקבורה העתיק סקארה (Saqqara) שבמצרים.
למרות שהקבר נבזז במרוצת השנים, הצליח צוות מחקר שווייצרי-צרפתי לחקור את איורי הקיר וכתובות ההירוגליפים שלו, מה שסייע להם להתחקות אחר תפקידו של טטי נב פו, כמו גם מגוון הכלים שייתכן כי שימשו אותו בטיפוליו הרפואיים.
קברו של טטי נב פו שוכן במסטבה (שם כולל למבני קברים קדומים במצרים העתיקה), מעוטר בשלל איורי קיר צבעוניים המתארים מגוון של כלי קיבול (כמו למשל צנצנות), אך גם בתמונות מופשטות צבעוניות וצורות גיאומטריות. כמו כן, בתוך המסטבה התגלה סרקופג מאבן, שנשא כתובות חרטומים אודות שמו ותאריו של הרופא.
מניתוח הממצאים בשטח עולה כי טטי נב פו שימש כמכשף של האלה סרקת (Serqet), אלת ריפוי העקיצות והנשיכות הארסיות במיתולוגיה המצרית, שהייתה בעלת יכולת לרפא את תופעות הלוואי הנובעות מעקיצות עקרב ומהכשות נחש (ראשה עוטר בכתר דמוי עקרב).
"על כן, ייתכן כי לרופא הייתה התמחות בטיפול וריפוי עקיצות והכשות ארסיות", אמר ד"ר פיליפ קולומברט, אגיפטולוג באוניברסיטת ז'נבה, שהוביל את צוות המחקר, ל-Live Science. בנוסף לכך, ניתוח הכתובות שהתגלו באתר העיד על כך שהרופא שהתעסק רבות עם צמחי מרפא, ממצא נדיר מימי מצרים העתיקה.
בנוסף לשלל תאריו, הכתובות באתר העידו על היותו של הרופא מומחה גם לרפואת שיניים, תואר נוסף שנראה רק לעתים רחוקות על כתובות עתיקות מאותה תקופה קדומה. "הראיות לקיומם של רופאי שיניים מצריים הן נדירות ביותר", אמר ד"ר רוג'ר פורשו, מהמרכז לאגיפטולוגיה ביו-רפואית באוניברסיטת מנצ'סטר, שלא היה מעורב במחקר, ל-Live Science.
כשמחברים את כלל התארים והעדויות על התמחויותיו של טטי נב פו, מבינים כי מדובר ברופא שהיה בפסגת הקריירה שלו. "ייתכן בהחלט כי מדובר ברופא הראשי של חצר המלוכה, כך שבין מטופליו ניתן למנות גם את מי ששלט בזמנו במצרים", אמר ד"ר קולומברט, שהתרשם יחד עמיתיו מהעובדה שאיורי הקבר השתמרו בצבעיהם העזים, שלא מעידים במאומה על כך שחלפו כ-4,000 שנים.
לדברי החוקרים, ייתכן כי מלך מצרים שזכה לטיפולו המסור של טטי נב פו היה פפי השני (Pepi II), פרעה מצרים בתקופת השושלת השישית, שנחשב ככל הנראה למונרך ששלט למשך הזמן הארוך ביותר בהיסטוריה, כאשר תקופת השלטון המיוחסת לו נמשכה משנת 2278 לפנה"ס ועד מותו בשנת 2184 לפנה"ס בערך.
פירמידות הוקמו בתקופת שלטונו של פפי השני, כשמצרים נחשבה מאוחדת, אולם עם מותו האחדות התפוררה, כאשר נומארכים (מושלים פרובינציאליים במצרים העתיקה) החלו לצבור כוח, מה שהוביל לתקופה שאגיפטולוגים מכנים תקופת הביניים הראשונה של מצרים, המתוארת כ"תקופה אפלה" בהיסטוריה המצרית העתיקה - תקופה שהחלה ממותו של פפי השני והסתיימה בשנת 2030 לפנה"ס.