סוכנות החלל הרוסית צפויה לשגר בלילה שבין חמישי לשישי (שעון ישראל) את החללית לונה-25, שאמורה לנחות באזור הקוטב הדרומי של הירח מאוחר יותר החודש.
השיגור יתבצע מנמל החלל המזרחי בווסטוצ'ני, הנמצא סמוך לעיר ציאולקובסקי, כ-5,500 ק"מ מזרחית למוסקבה. רוסיה תשגר את החללית שלה ארבעה שבועות, לאחר שהודו שיגרה את הנחתת צ'נדריאן 3 (Chandrayaan-3), שתנסה לדחות על אדמת הירח בשליש האחרון של החודש.
הקוטב הדרומי של הירח, שם צפויות לנחות שתי החלליות, הוא יעד שסוכנויות החלל שמו עליו עין, כיוון שמדענים מאמינים שהוא עשוי להכיל כמויות משמעותיות של קרח שיכול לשמש להפקת דלק וחמצן, כמו גם למי שתייה.
סוכנות החלל הרוסית Roscosmos אמרה בתשובה לשאלות רויטרס, כי החללית לונה-25 תטוס חמישה ימים לירח ולאחר מכן היא תהיה במסלול סביב הירח בין חמישה לשבעה ימים. השלב הבא יהיה הנחיתה באחד משלושה אתרים שייבחרו, סמוך לקוטב הדרומי של הירח.
לפי לוח הזמנים הזה, ייתכן שרוסיה תקדים את הודו בנחיתה באזור זה של הירח. החללית ההודית מקיפה בשלב זה את הירח. בסוכנות החלל הרוסית הדגישו כי שתי המשימות לא יפריעו זו לזו, כיוון שהן לא צפויות לנחות באותם אזורים. "אין סכנה שהחלליות יפריעו זו לזו או יתנגשו. יש מספיק מקום לכולם על הירח", נכתב בהודעת סוכנות החלל הרוסית.
המסה של לונה 25 הוא 1.8 טונות והיא נושאת 31 ק"ג של ציוד מדעי. המשימה אמורה לבדוק דגימות סלעים, מעומק של עד 15 ס"מ, כדי לבדוק אפשרות להימצאות מים קפואים, שיכולים לסייע בהקמת מחנה מאויש על הירח.
התכנון המקורי היה לשגר את החללית באוקטובר 2021, אך מועד השיגור נדחה בכמעט שנתיים. סוכנות החלל האירופית תכננה לבדוק את מצלמת הניווט Pilot-D על ידי חיבורה ללונה-25, אך שתי סוכנויות החלל ניתקו את הקשר והפסיקו לעבוד על הפרויקט, לאחר שרוסיה פלשה לאוקראינה בפברואר אשתקד.
במקביל, תושבי כפר במזרח הרחוק של רוסיה יפונו מבתיהם ביום שישי בשעה 7:30 בבוקר (שעון מקומי) בשל "סיכוי של אחד למיליון" שאחד משלבי הרקטות של משגר לונה-25 ייפול שם.
אלכסיי מסלוב,ראש מחוז ורצ'נבוריינסקי, אמר לכלי החדשות הרוסי ביזנס FM כי 26 תושבי היישוב שחטינסקי (Shakhtinsky) יועברו למקום שבו יוכלו לצפות בשיגור לירח וגם לקבל ארוחת בוקר ללא תשלום. לאחר כשלוש שעות וחצי הם יוכלו לחזור לבתיהם. הוא הוסיף כי גם אזורים נוספים באזור ייסגרו בשל החשש כי חלקי המשגר ייפלו שם. לדבריו, גם דייגים וציידים באזור הוזהרו.
כאמור, המשימה הקודמת של סוכנות החלל הרוסית לירח הייתה לפני 47 שנה. לונה 24 שוגרה לירח ב-9 באוגוסט 1976. היא נכנסה למסלול סביב הירח חמישה ימים לאחר מכן ונחתה בחלק הדרומי מזרחי של "ים המשברים". המשימה אספה דגימות מאדמת הירח וחזרה לכדור הארץ. זו הייתה המשימה האחרונה עד כה בתוכנית לונה של סוכנות החלל הרוסית.
אבל היו גם תקלות, גם במשימות האחרונות. בנובמבר 1974 נפגעה לונה 23, כאשר התרסקה בזמן שנחתה על פני הירח. במהלך הנחיתה ניזוק הציוד. לונה 22, ששוגרה במאי 1974, הקיפה את הירח במשך למעלה משנה. היא צילמה את פני הירח והעבירה מידע רב אל כדור הארץ.