אלוף-משנה (במילואים) שמוליק אנג'ל שירת כנווט קרב במשך 27 שנים. בשנים האחרונות, לאחר שתלה את סרבל הטיסה, הוא החל לטפח תחביב חדש - צילום ציפורים בזמן שהן באוויר. ב-26 בדצמבר (יום שני בשבוע הבא) תוצג תערוכת צילומי ציפורים של אנג'ל במסגרת יום העיון ה-43 לצפרות של החברה להגנת הטבע ואוניברסיטת תל אביב, שיתקיים באוניברסיטה. צפו בחלק מהתמונות שיוצגו בתערוכה.
אנג'ל טס במטוסי פנטום ו-F-16. במהלך שירותו בחיל האוויר, מילא תפקידי פיקוד ומטה ולאחר פרישתו מצה״ל, עבר לעולם ההייטק, שם עסק במכירות ופיתוח עיסקי ושימש כמנכ״ל הסניף הישראלי של חברת "סימנטק" העולמית (העוסקת באבטחת מידע).
"המשיכה לצילום ציפורים בטיסה, מחברת בין עולם הטיסה, לעולמן של הציפורים במעופן", אומרים בחברה להגנת הטבע. "היופי והאלגנטיות במעופן, לצד יכולות הטיסה המופלאות שלהן, מאתגרות מאד מבחינת יכולות הצילום. התמונות מאפשרות הצצה לעולם הטיסה המופלא של הציפורים ומגלה התנהגויות וביצועי טיסה, שגם המטוסים המודרניים המתקדמים ביותר, אינם משתווים להן. יופיין ותכונותיהן המיוחדות של הציפורים, הן המנוע מאחורי הרצון העז של אנג'ל, לצאת ולצלם".
"כל השנים צילמתי, אבל לא הייתי מודע עד הסוף לעולם הזה של הציפורים", אמר אנג'ל בראיון ל-ynet. הייתי עסוק בעולמות אחרים כל הזמן. וכשהתפנה לי הזמן – התחלתי באופן אקראי לראות את העולם של ציפורים, וזה השתלב לי עם האהבה לצילום",
לדבריו, "עם הזמן נוצר לי חיבור שיצר זיקה בין העולם של הטיסה לבין עולם הציפורים. הסתכלתי על הציפורים מנקודת מבט של טיסה, וזיהיתי במאפיינים שלהן את כל הדברים שאני מכיר מעולם הטיסה. המשיכה העיקרית שלי היא למעוף, לסיטואציות שמתרחשות תוך כדי מעוף".
הצלם סיפר כי לדעתו, רוב האנשים אינם מודעים לעולם הטבע ולמה שמתרחש סביבתם, ובעזרת הצילום הוא הפך להיות הרבה יותר מחובר לטבע, וחווה אירועים ש"אנשים לא רואים בכלל", כגון מרדף של עורבים אחרי עטלף בשעות היום.
"אני מצלם בעיקר בישראל, והמיקומים בהם אני בוחר לצלם משתנים בהתאם לעונות השנה. בישראל עוברות מעל חצי מיליארד ציפורים בשנה. יש כאן מגוון רחב שעובר, שמשתנה לפי אזורים, וכל אחד מהם הוא בפני עצמו. עובדה זאת מאפשרת לי אפשרויות לחוות ולראות דברים שונים שמשתנים כל הזמן".
אנג'ל דיבר על חווית הצילום שלו בישראל, אמר ש"בשנים האחרונות יש ירידה ביכולת לצלם ציפורים כתוצאה מהבניה המואצת ושינויים כלכליים כמו ייבוש בריכות דגים ופעילויות שמקטינות את אזורי המחייה שלהן. אנחנו חייבים לתת יותר תשומת לב למניעת הפגיעה בדבר הייחודי הזה. ישראל היא מקום מאוד ייחודי בהקשר של נדידת ציפורים, ואם אנחנו נגזול את המקומות שהם יכולים לנחות בהם ולהמשיך בדרכם לאפריקה – אנחנו עלולים לגרום לבעיה בתחום הזה של עולם הציפורים".
ביום העיון יתקיימו שלושה מושבים, שבהם יינתנו לציבור הרצאות בנושאים שונים הקשורים לעולם הצפרות, כמו מינים בסכנת הכחדה, השפעת זיהום רעש, על ציפורים, שמירת טבע מבוססת קהילה, מפגש עם ציפורי הבר, דרך ציור ועוד. אחרי חשיפת התמונות ביום העיון, התערוכה צפויה להיות מוצגת בבסיסי חיל האוויר וביחידות נוספות בצה"ל.