בזמן שברצלונה שקועה עדיין בצער ובכאב בעקבות עזיבת ליונל מסי את קבוצת הכדורגל ברצלונה לקבוצת הפאר הצרפתית פריס סן ז'רמן, במחלקה לגאוגרפיה שבאוניברסיטה העברית נרשמים עוד ועוד סטודנטים לקורס "סיור לברצלונה ולקטלוניה", שהשנה הופך למרתק במיוחד לאור הסערה שנוצרה בעקבות עזיבת שחקן הכדורגל המפורסם וההשפעה של המהלך על הכלכלה, התיירות, החברה והפוליטיקה האזורית. המרצה הוא פרופ' נעם שובל, והקורס מיועד להתקיים בסמסטר ב' של שנת הלימודים הקרובה.
עיקרו של הקורס לא עוסק במסי עצמו, אלא בגאוגרפיה העירונית ובתכנון האזורי בדגש של תיירות, תרבות וצריכה עירונית. הוא כולל מספר שיעורי הכנה בישראל ושבוע סיור בברצלונה ובקטלוניה, ולבסוף - הסטודנטים נדרשים להכין עבודת גמר. הקורס יועבר השנה מעבר לים רק אם תיבלם מגפת הקורונה ברחבי העולם. במקרה שמגפת הקורונה תחלוף, הסיור צפוי לכלול את האתרים: הדלתא של נהר האברו, המזרקות הקסומות ולאס ארנאס, המונטג'ואיק, פלאזה אספניה ועוד. "תוכנית הסיור נבנית במטרה להנחיל לסטודנטים הבנה ביחס לגאוגרפיה של קטלוניה, הגאוגרפיה העירונית של ערים חשובות בקטלוניה כגון: ברצלונה, טרגונה וטורטוסה וכן היכרות עם תעשיית התיירות בחבל ארץ זה, המהווה כ-12% מהתל"ג וכן כ-15% מהמשרות בתחום התעסוקה", מוסבר בסילבוס של הקורס.
"כאמור, הקורס אינו עוסק בליונל מסי, אבל כן נעסוק בהשפעה של קבוצת ברצלונה על התיירות", הסביר פרופ' שובל. "והנה שיעור ראשון על מה שמתחולל כיום תיירותית בברצלונה, לאחר עזיבת מסי - הערכה היא שבעשור לפני הקורונה כשליש מהצופים במשחקי הבית באצטדיון נואו קאמפ בברצלונה (המכיל כ-100 אלף צופים) היו תיירים שהגיעו לברצלונה במטרה לצפות במשחק של קבוצת ברצלונה או שזה היה חלק (ולעיתים השיא) בביקור תיירותי 'רגיל' בעיר. הביקוש הגבוה לכרטיסים הביא גם לעלייה חדה במחירי הכרטיסים. אין גם כל ספק שקבוצת ברצלונה ואצטדיונה הביתי מהווים את אחת האטרקציות הגדולות של העיר. מסי הוא אחד משחקני הכדורגל הגדולים של כל הזמנים, אולם מעמדה של קבוצת הכדורגל של ברצלונה כאייקון עולמי החל עוד לפני הצטרפותו לקבוצה הבוגרת. כפי שעזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו לא הביאה להיעלמותה של קבוצת ריאל מדריד מהנוף הספורטיבי, כך יש לצפות שקבוצת ברצלונה תמשיך למשוך תיירים למשחקיה ותמשיך להוות אחת מהאטרקציות של ברצלונה בעתיד".
"בקורס נדבר גם על הקשר בין לאומיות לכדורגל. קבוצות ספורט מהוות לעיתים רבות מקורות להזדהות לאומית רחבת היקף (כגון מקרה מכבי תל אביב בכדורסל של שנות השבעים והשמונים, כאשר הפכה 'לקבוצה של המדינה'). הדבר נכון בייחוד לגבי קבוצת הכדורגל של ברצלונה שהיוותה שנים רבות אחת האפשרויות היחידות של תושבי קטלוניה להזדהות לאומית. תחת שלטון הדיקטטור פרנקו (1975-1939) אסור היה להניף את הדגל הקטלאני, אולם הוא מופיע בסמלה של קבוצת ברצלונה (צד ימין עליון) יחד עם דגלו של סט. ג'ורג' (צד שמאל עליון) הלא הוא סט. ג'ורדי שהינו אחד משני הפטרונים הקדושים של קטלוניה".