החללית אוריון, שהקיפה את הירח, נחתה הערב (יום א', 19:40 שעון ישראל) באוקיינוס השקט באמצעות מצנחים. בכך הסתיימה משימת ארטמיס 1, שמטרתה להנחית בעוד כמה שנים בני אדם על אדמת הירח, לראשונה מאז דצמבר 1972. כמה דקות לאחר הנחיתה המוצלחת הגיע מסוק, שחג מעל החללית. בהמשך החללית תילקח לספינה של הצי האמריקני ומשם היא תועבר לבדיקות.
החללית הבלתי מאוישת, שבה שלוש בובות - אחת מהן זוהר הישראלית הלובשת מגן קרינה, סיימה מסע של 25 ימים, שבו בין היתר הגיעה למרחק של 127 ק"מ מהירח. בנוסף שברה החללית שיא כשהגיעה למרחק של כ-434,500 ק"מ מכדור הארץ - ובכך הפכה לחללית המסוגלת לשאת בני האדם המגיעה לנקודה הרחוקה ביותר מכדור הארץ. השיא עד כה היה שייך לחללית אפולו 13, שבשל תקלה לא נחתה על הירח.
לפני הכניסה לאטמוספרה, התנתקה החללית ממודול השירות, המכיל את מערכת ההנעה. החללית נכנסה לאטמוספרה במהירות עצומה של 39,400 קמ"ש, מהירות גבוהה בהרבה מזו של חלליות המחזירות אסטרונאוטים וקוסמונאוטים מתחנת החלל הבינלאומית.
החללית אוריון שוגרה ב-16 בנובמבר ממרכז החלל קנדי שבקייפ קנוורל על גבי מערכת שיגור עוצמתית SLS, שגם לה זה היה השיגור הראשון. מדובר ברקטה החזקה ביותר בעולם, והיא שברה את השיא של רקטת סטורן 5, ששיגרה את חלליות אפולו לירח.
במקרה או שלא במקרה, תאריך החזרה של החללית ארטמיס 1 לכדור הארץ התרחשה 50 שנה בדיוק אחרי הנחיתה של החללית אפולו 17 על הירח.
במקרה, החזרה לכדור הארץ של ארטמיס הראשון התרחשה ביום השנה ה-50 לנחיתה על הירח אפולו 17. אז הפכו האסטרונאוטים יוג'ין סרנן והאריסון שמיט לשני בני האדם האחרונים שהלכו על אדמת הירח.
בסוכנות החלל האמריקנית אמרו כי הכניסה המחודשת לאטמוספרה היא השלב הקריטי ביותר במסע של החללית אוריון. בתהליך הנחיתה ייבחן מגן החום החדש של החללית, שאמור לעמוד בטמפרטורה של 2,760 מעלות צלזיוס ולהגן על חייהם של אסטרונאוטים שיהיו בחללית בעתיד.
"זו המטרה הנמצאת בראש סדר העדיפויות שלנו", אמר מנהל המשימה ארטמיס 1 של נאס"א, מייק סראפין, בתדרוך שערך בשבוע שעבר. "אין כאן על כדור הארץ מתקן המסוגל לשכפל תנאים של כניסה מחדש לאטמוספרה עם מגן חום בגודל כזה".
בנוסף בודקים בנאס"א את מערכת ההכוונה והדחף של החללית, על מנת לכוון אותה לנקודת הכניסה הנכונה, וגם לשמור על החללית על מנת שזו לא תישרף עם הכניסה לאטמוספרה.
"זה בעצם כמו לזרוק כדורגל למחרק של כ-300 מטר ולפגוע במטבע", אמר אריק קופמן, מנהל בכיר להנעת אוריון בחברת Lockheed Martin, שבנתה את החללית עבור נאס"א. הוא הוסיף כי 12 מנועים מכוונים את החללית על מנת שזו תיכנס במהירות ובזווית הנכונה לאטמוספרה.