הירח כיסה את רוב השמש מעל חלקים באוקיינוס השקט ביום רביעי בצהריים (שעון מקומי, בלילה שבין רביעי לחמישי שעון ישראל), והעניק רק לכמה אזורים יבשתיים קטנים חוויה מרשימה של ליקוי טבעתי, המכונה גם "טבעת אש". רק האי הפסחא ואזור קטן ליד הקצה הדרומי של צ'ילה וארגנטינה חוו ליקוי טבעתי מדהים, שנמשך רק כמה דקות.
ליקוי חמה מתרחש כאשר הירח נמצא בין כדור הארץ לבין השמש, הוא מסתיר את אורה מאיתנו. אילו היה מישור ההקפה של הירח סביב הארץ זהה למישור ההקפה של הארץ סביב השמש, היה מתרחש ליקוי חמה אחת לחודש. אך למעשה, שני המישורים אינם חופפים. מסלול הירח סביב כדור הארץ, שצורתו אליפסה, נטוי למישור המלקה (המישור שבו מקיף כדור הארץ את השמש) בזווית של '5º8. בדרכו במסלולו חוצה הירח את המישור הזה בשתי נקודות חיתוך, המכונות "צמתים" (nodes).
הימצאות השמש והירח בקו ישר שעובר באחת משתי נקודות החיתוך הללו היא תנאי הכרחי להופעת ליקוי חמה. בשאר המקרים נופל הצל שמטיל הירח מעל או מתחת לכדור הארץ, ולא על פניו. קוטרה של השמש גדול פי 400 בקירוב מקוטרו של הירח, אך משום שהשמש רחוקה מכדור הארץ פי 390 בממוצע ממרחקו של הירח מכדור הארץ (כלומר יחס המרחקים ביניהם שווה כמעט ליחס הקטרים ביניהם), הקוטר הזוויתי שלהם בשמים כמעט זהה (כחצי מעלת קשת). משום כך יכול הירח לכסות כליל את השמש ולהחשיך אותה לזמן קצר.
ליקוי טבעתי, כמו זה שהיה הלילה (שעון ישראל) מתרחש כאשר הירח רחוק מדי מכדי לחסום את השמש לחלוטין, וכך נוצרת תופעה שבה נראית בשמיים לזמן קצר "טבעת אש".
כאשר השמש נעלמה כמעט לחלוטין מעל האי ביום רביעי בצהריים, אנשים התאספו, שרו, ניגנו מוזיקה והשתמשו במשקפיים מיוחדים על מנת לצפות בליקוי.
"התרגשתי כשאנשים צעקו. ההתלהבות של כולם עשתה את זה למלהיב יותר", אמרה אלחנדרה אסטודילו, תושבת אי הפסחא. על פי הערכות, כ-175 אלף בני אדם בלבד מתגוררים באזורים שבהם נראה הליקוי, ואליהם הצטרפו תיירים רבים שהגיעו במיוחד על מנת לצפות בו.
"זו הייתה תופעה יוצאת דופן שלא רואים לעיתים קרובות", אמר אסבן סאנצ'ס בלס הורקטאס מארגנטינה, אחד מהמעטים שהיו באזור המצומצם בארגנטינה שבו היה ניתן לצפות ליקוי. "זו הפעם הראשונה שאני רואה את זה וזה היה באמת מדהים".