מראה בלתי שגרתי בכמה מחופי ישראל: רוחות מזרחיות ערות הביאו לחופים אלפי חדקוניות, חלק מהן החלו להתרבות במקום. צפו בחדקניות על עמוד בחוף הבונים:
ריטה רם, שתיעדה את החדקוניות בחוף הבונים - דרומית לעתלית, אמרה: "כאשר הן חשות מאוימות הן קופצות על הגב. מדובר בחיפושיות לא מזיקות. פנינו לרשות הטבע והגנים והסבירו לנו שזו פעם ראשונה שהן מגיעות לפה".
דותן רותם, אקולוג שטחים פתחים ברשות הטבע והגנים, הסביר כי חדקוניות הן חיפושיות ששמן נגזר מצורת גפי הפה שלהן, הן מאורכות ובקצה יש מעין איברים המשמשים לנבירה, כמו מקדח קטן ועוצמתי.
רותם הוסיף כי המחושים ממוקמים בין הראש לבין קצה גפי הפה ומסיעים בחישה של המרחב. "מרבית מיני החדקוניות צמחונים וניזונים מזרעים או חלקי צמח אחרים. גפי הפה משמשות לנבירה בזרעים וככאלו ישנם מינים הנחשבים למזיק קשה בחקלאות ובאסמי תבואה".
הוא הזכיר את חדקנית הדקל, שכבר פוגעת בעצים בישראל. "חדקונית אחרת היא מין פולש הפוגעת בעצי דקל, גפי הפה משמשות לקידוח בראש הדקל הרך, שם מוטלות הביצים והזחלים נוברים וניזונים עד שכל כותרת העץ יכולה להפגע והעץ ימות", הוא אמר.
אבל לחדקוניות יש גם יתרונות. רותם: "רשות הטבע והגנים יחד עם אוניברסיטת תל אביב מנסה להילחם במין הפולש של השיטה הכחלחלה (סוג של עץ) על ידי חדקונית ייחודית הנוברת בזרעי העץ ובכך אנו מקווים נצליח לצמצם בעתיד את התפשטותו לשטחים טבעיים ובכלל".