סמלי גלגל המזלות לא הופיעו עד כה באמנות הסלע המצרית, אולם לאחרונה התגלתה העדות הראשונה בדמות פטרוגליף (ציור חרות בסלע, לרוב על ידי תרבויות פרהיסטוריות) של יצור כלאיים בעל ראש עז וגוף של דג, אשר זוהה כמייצג את מזל גדי. כך פורסם באתר phys.org.
על ידי חקר ההיסטוריה של גלגל המזלות, אימוצו במצרים והשימוש בו, הצליחו ד"ר לינדה אוונס ועמיתיה מאוניברסיטת מקווארי באוסטרליה לקבוע את התקופה הסבירה והסיבה האפשרית ליצירתו של הפטרוגליף, זאת כחלק ממחקר שפורסם בכתב העת Journal of Egyptian Archaeology.
הפטרוגליף זוהה במהלך עבודת השדה שנערכה באתר העתיק אל-חוש (El-Hosh), מערבית לעמק הנילוס, בין אסוואן לאדפו. מדובר באתר עשיר בפטרוגליפים וטקסטים, מרביתם מתקופת מצרים הפרהיסטורית, אך גם מהתקופות היוונית-רומית ומהתקופה האסלאמית.
הפטרוגליף של יצור הכלאיים התגלה בסמוך לפטרוגליף של זיקית, מה שהפך את התגלית למסקרנת ביותר. "יצור הכלאיים תואר תחילה כחיה מיתית, אבל לאחר מספר בדיקות מעמיקות הבנתי שמדובר בדג-עז, מה שהוביל אותי ואת עמיתיי לחקור את ההיסטוריה שלו ואת משמעותו מבחינה אסטרולוגית", אומרת ד"ר אוונס.
למעשה, האזכור הראשון למשהו שמזכיר את מזל גדי הופיע במסופוטמיה, שם האל השומרי אנכי (Enki) ומקבילו האכדי אאה (Ea) הוצגו לרוב כמי שנחלי מים עם דגים זורמים מכתפיהם, בין היתר מכיוון שהם היו פטרוני המים המתוקים. חותם גליל שתוארך לשנים 2112-2004 לפנה"ס, נשא את דמותם והיה גם התיאור הראשון שבו הופיע החיבור בין דג לעז – מה זכה לכינוי "עז ים".
אלי המסופוטמים היוו ביטוי לכוכבים וכוכבי הלכת, לרבות אנכי-אאה שסימלו את קבוצת הכוכבים גדי, שנמצאת בשוליו של האזור שנקרא לעיתים 'הים', שבו נמצאות קבוצות כוכבים הקשורות למים כמו ארידנוס, לווייתן, דגים ודלי. כוכבים וכוכבי הלכת השפיעו על חיי האדם, ושימשו לניבוי תופעות טבע, מלחמות והיבטים שונים של החיים, מה שהוביל לכמה מההורוסקופים המוקדמים ביות בהיסטוריה.
גלגל המזלות התפשט ממסופוטמיה ליוון (המאה ה-5 לפנה"ס) ומשם לרומא, כשבשנת 300 לפנה"ס לערך, גלגל המזלות הגיע למצרים, שם התגלו ייצוגים שלו על תקרות מקדשים תלמיים (בערך 44-30 לפנה"ס). מאוחר יותר, סמלי גלגל המזלות, כולל מזל גדי, הופיעו גם על תקרות מקדשים מהתקופה הרומית, מכסי ארונות מתים, קברים ואפילו מטבעות. התיאור של המזלות במצרים בתקופה היוונית-רומית לא נגע רק לאליטות, אלא גם לבני המעמדות הנמוכים יותר, מה שמעיד על חשיפה רחבה במהלך אותה תקופה.
בהתחשב בחשיבותו האסטרולוגית של גלגל המזלות, סביר להניח כי מי שיצר את הפטרוגליף הבין את המשמעות האסטרונומית שלו או שעשה זאת על בסיס ידע קודם, בין אם בהסתמך על מטבע או על זכרונו האישי. לדברי מחברי המחקר, בהתבסס על המראה הגס של הפטרוגליף, נראה כי האפשרות השנייה סבירה יותר.
עם זאת, ד"ר פרדריק הארדקה, שנמנה על צוות המחקר, מדגיש כי הפטרוגליפים במצרים הפכו גסים יותר לאחר הופעת הכתיבה. נכון לעת הזו, רוב העדויות מצביעות על כך שייצוג גלגל המזלות הגיע למצרים מיוון ומרומא. "אמנות סלע מהתקופה היוונית-רומית מאופיינת בייצוג של אלים ובעלי חיים, כך שסביר להניח שהפטרוגליף המצרי שמתאר את מזל גדי, נוצר במהלך התקופה היוונית-רומית. הסגנון הדומה והקשר ההדוק של אמנות הסלע בדמות הזיקית והדג-עז, פירושו ששני הפטרוגליפים הסמוכים זה לזה נוצרו ככל הנראה באותו זמן, וייתכן שגם על ידי אותו אדם", מסביר ד"ר הארדקה.