שרידיו של "ילד ערפד", שחי לפני כ-400 שנה, נמצאו בקבר בפולין. פניו של הילד פנו מטה ולרגלו חובר מנעול ברזל, כיוון שהאנשים שחיו באותה תקופה סברו כי כך הוא לא יוכל לצאת מהקבר.
הילד נקבר במאה ה-17 בכפר פיאן (Pień) שליד העיר בידגושץ' שבצפון פולין. הארכיאולוגים שחשפו את השלד, העריכו שהילד היה בן 5 עד 7 במותו.
שרידיו של הילד נמצאו במרחק של כמה מטרים מהשלד של "אישה ערפדית" מהמאה ה-17, שהתגלתה אשתקד. האישה נקברה כשמגל הונח מעל גרונה ומנעול הונח את הבוהן שלה. המנעול היה אמצעי סימבולי - על פי מסורות אותה התקופה - למנוע את התעוררותם של המתים וחזרתם לחיים.
"המנעול מראה שאנשים פחדו מהילד הזה לאחר מותו", אמר הארכיאולוג פרופ' דריוש פולינסקי מאוניברסיטת ניקולאוס קופרניקוס בטורון שבפולין ל-Live Science.
באתר הקבורה לא התגלו שלדי ילדים אחרים' שנקברו כמו "ילד הערפד", כך שלדבריו של פרופ' פולינסקי מדובר, נכון לעת עתה, בקבורת הילד היחידה מסוג זה באירופה. פרופ' פולינסקי מוביל את החפירות בפיאן מזה מספר שנים, כשהוא ועמיתיו חשפו שם 100 קברים, 13 מהם במהלך החפירות האחרונות.
בית הקברות הזה שימש בעיקר את אלה שידם לא הייתה משגת על מנת להיקבר בבית הקברות של הכנסייה, שם העלות הייתה גבוהה. לכן, מי שלא יכול היה להרשות זאת לעצמו, נטמן במקום אחר. כמו כן, נראה כי בית הקברות הזה היה גם המקום שבו נקברו "נשמות נטושות" הרחק מהכנסייה, גם אם היו אלה אנשים שיכלו להרשות לעצמם קבורה טובה יותר.
לדוגמה, "האישה הערפדית" שהתגלתה אשתקד הייתה עשירה, זאת מכיוון שנמצאו חוטי זהב בבגדיה וכתמי זהב על הגולגולת שלה, מה שהצביע על כך שהיא שתתה תרופה שהכילה זהב. פרופ' פולינסקי וצוותו ממתינים לתוצאות ניתוח הדנ"א של עצמות האישה, מה שעשוי יהיה לשפוך אור על אודותיה, אם כי עד כה ידוע - בהתבסס על שרידיה - שהיא סבלה מתחלואה קשה.
חשש מערפדים החל להופיע באירופה עוד במאה ה-14, מה שהוביל לשיטות קבורה חריגות כמו אלו שנחשפו לאחרונה, כדי לוודא שלא יחזרו ויפגעו בתושבים המקומיים. החשש מקימתו לתחייה של "ילד ערפד" רק הלך וגבר במידה ומת בפתאומיות או באופן חריג.
חרף העובדה שעצמותיהם של מספר ילדים אחרים נמצאו באתר, לא נמצאו שלדים שלמים נוספים של ילדים, בטח לא כאלה שנקברו עם סממנים חריגים (שימוש במנעול או פנים כלפי מטה). פרופ' פולינסקי וצוותו מנתחים כעת את השרידים שנמצאו בחפירות השנה, בתקווה לחזור לאתר בשנה הבאה כדי לראות מה עוד ניתן למצוא בשטחו.