דנורי (Danuri), החללית הלא מאוישת של דרום קוריאה שמקיפה את הירח, שלחה השבוע לכדור הארץ תמונות, שבאחת מהן נראים כדור הארץ והירח בשחור לבן.
החללית דנורי, ששמה מורכב מהמילים "ליהנות מהירח", שוגרה לירח בחודש אוגוסט מארצות הברית על גבי משגר של חברת SpaceX. בחודש שעבר נכנסה החללית למסלול סביב הירח.
בתמונות, שצולמו בין ה-24 בדצמבר ל-1 בינואר, מציגות את פני הירח ואת כדור הארץ. בסוכנות החלל של דרום קוריאה אמרו כי הן צולמו ממרחק של פחות מ-120 קילומטרים מעל הירח. "התמונות והסרטונים ישמשו לבחירת אתרים פוטנציאליים לנחיתה על הירח ב-2032", אמרו בסוכנות.
החללית דנורי משלימה הקפה של הירח בכל שעתיים. המשימה המדעית של החללית תחל בחודש הבא, והיא כוללת מיפוי וניתוח של שטח הירח, ומדידת חוזק מגנטי וקרני גמא.
החללית, שלא אמורה לנחות על אדמת הירח, תבדוק גם טכנולוגיית "אינטרנט בחלל" ניסיונית, באמצעות העברת תמונות וסרטונים לכדור הארץ.
נשיא דרום קוריאה, יון סוק-יאול, אמר כי מדובר בכ"רגע היסטורי" בתוכנית החלל של המדינה. לפי תוכנית החלל של דרום קוריאה, המדינה שואפת להנחית חללית על אדמת הירח עד שנת 2032 ועל אדמת מאדים עד שנת 2045.
בכתבה של איתי נבו, העורך הראשי של אתר מכון דוידסון לחינוך מדעי - שפורסמה גם ב-ynet, נכתב כי החללית הקוריאנית היא קובייה שאורך צלעותיה שני מטר ומשקלה, כולל הדלק, פחות מ-700 קילוגרם (בכדור הארץ). בחלל היא תפרוס שני לוחות סולריים שיספקו לה חשמל. זהו לוויין שמיועד להקיף את הירח בגובה של מאה קילומטר, בלי לנחות עליו. הוא נושא שישה מכשירים מדעיים, בהם מצלמות משוכללות לחקר ההרכב של אבק הירח ולאיתור מים קפואים במכתשים המוצלים תמיד באזורי הקטבים של הירח. כמו כן הוא מצויד במגנטומטר לחקר השדות המגנטיים של הירח.
אחד המכשירים של הלוויין הוא מצלמה לצילום פני השטח של הירח ברמת הפרדה (רזולוציה) גבוהה. "המצלמה הזו תסרוק אתרי נחיתה אפשריים, במיוחד להנחתת חללית שאנו מתכננים בתחילת העשור הבא", אמר אאונהייאוק קים (Kim), אחד ממדעני משימת דנורי במכון הקוריאני לאווירונאוטיקה וחלל. "זה הצעד הראשון. בהמשך אנו מתכננים משימות לאסטרואידים ולמאדים".