בראשות עיריית ניו יורק עומד אחד האישים הפרו-ישראליים הבולטים בארה״ב כרגע - גם אם הוא מסובך עד מעל הצוואר בפרשיות שחיתות. אך מעתה, לאריק אדמס יש עזר כנגדו: סיימון, כלב מעורב עם גאווה יהודית, שנבחר ל"ראש עיירית הכלבים" של ניו יורק.
live
סיימון נבחר לראש העיר הכלב של ניו יורק
( צילום: מתוך אינסטגרם)

סיימון יחליף את סאלי "לונג דוג", כלבת הבאסט האונד שעשתה היסטוריה כראשונה בתפקיד, וכעת היא פורשת לגמלאות אחרי כהונה בת שנתיים. הכהונה, יש לציין, הייתה מלאת טלטלות ומאבקים שכללו יותר מדי מקרי מוות טראגיים של כלבים שנכוו ברדיאטורים לא מוגנים בדירות הישנות של העיר.
סיימון גבר במירוץ על מועמדת יהודיה אחרת: שיינה מיידלע (ילדה יפה ביידיש), שהבטיחה במצעה להילחם באותם רדיאטורים מסוכנים וגם לספק משלוחי חלה לבניין העירייה מדי שבוע אם תיבחר.
סיימון, חצי באסט האונד וחצי כלב בקר אוסטרלי, הפך השבוע רשמית לראש עיירית הכלבים השני בהיסטוריה של העיר. הטקס נערך באווירה חגיגית בעיריית ניו יורק. מבקר העייריה, ג׳ומאני וויליאמס, שנחשב מספר שתיים אחרי ראש העיר ועשוי להיכנס לנעליו בהיעדרו, שילב בנאומו משחקי מילים מתבקשים, כמו למשל שעל סיימון יהיה להבטיח Dognity for all.
2 צפייה בגלריה
Simon the Bassett
Simon the Bassett
סיימון
(צילום: Upperwestsimon Instagram)
ולא סתם חירות לכול. הוא שאל את סיימון "האם אתה מבטיח לשמור על משרת ראש העיר הכלב של ניו יורק בחירות ובנאמנות – או בעצם, בנאמנות כלבית?", וזכה בתגובה לנביחה והגשת כף רגל. וויליאמס לבסוף חבש לראשו של סיימון כובע צילינדר למראה משלים, מפני שהכלב המכובד הגיע לאירוע לבוש מעיל חורף מהודר ועניבה שלא הייתה מביישת אף מנכ"ל בוול סטריט הסמוך.
סיימון הושבע בקור של קרוב לאפס מעלות לכהונה בת שנתיים לצד סגניתו החדשה, פפר, כלבת מיני תחש שחרחרה ונחושה. היא הזדקקה לחושים של כלב כדי לעמוד בבחירות האחרונות שהיו הכל מלבד שגרתיות. הן כללו מאבקי כוחות, שערוריות קריפטו, ניסיונות מצד קבלני קולות לקנות מצביעים וכמובן - כראוי לסוגה - שמועות על התערבות סינית.
תומכי המטבעות הקריפטוגרפיים ניסו להטות את הכף לטובת ברטראם, כלב מסוג פומרניאן, שהוביל בתחילה במירוץ. הקמפיין של ברטראם היה כל כך מתקדם, שתומכיו יצרו מטבע דיגיטלי בשם ברטקוין על שמו והציעו תמריצים כלכליים למצביעים. אבל המהלכים האלו לא התקבלו באהדה על ידי שאר המועמדים, וכמה מהם - כולל אנזו השי-צו פרשו מהתחרות, כשהם מציינים את האווירה העכורה שיצרו תומכי הקריפטו.
בסופו של דבר, סיימון הצליח לגבור על ברטראם ולהבטיח את הניצחון בנובמבר. ברטראם מונה לסגן ראש העיר, אך לצער כולם מת זמן קצר לאחר מכן. במקומו נכנסה פפר לנעליו כסגנית החדשה.
2 צפייה בגלריה
 תסתפק בחלה. שיינע מיידלה
 תסתפק בחלה. שיינע מיידלה
תסתפק בחלה. שיינע מיידלה
(צילום: מתוך הרשתות החברתיות)
"אני מודה, בשם סיימון ובשמי, על ההזדמנות להשתמש בבמה הזו לקידום אימוץ בעלי חיים ולגיוס משאבים לארגונים שפועלים למען רווחת בעלי החיים בעירנו", אמרה העיתונאית סופי ורשבו, הבעלים הגאים של סיימון, בטקס ההשבעה.
לפי מארגן הבחירות, סטיבן קלבריה, מדובר "באירוע שכולו הומור, אהבה וכלבים - בדיוק מה שכולם צריכים בימים טרופים אלה. סאלי, ראשת העיר הקודמת, הותירה אחריה מורשת של אקטיביזם, רצינות – ואולי גם קצת עצלות", הוא הוסיף בחיוך.
בסך הכול, 15 כלבים מרחבי חמשת הרובעים השתתפו בבחירות שנערכות אחת לשנתיים, אבל רק סיימון הצליח להפוך לכוכב האמיתי של העיר. אחד האתגרים שעומדים בפניו יהיה קידום החוק החדש ששוקלת מועצת העיר שיאפשר לתושבי העיר לנצל ימי מחלה בתשלום לטיפול בבבעלי חיים שלהם. חבר המועצה שון אבראו, שיזם את החוק, טען כי המהלך יתרום לבריאות בעלי החיים ולבעליהם.
"כשאתם דואגים לחיות שלכם, אתם דואגים גם לעצמכם״, אמר וציטט מחקרים שמעידים על הליכות ארוכות ומפגשים עם בעלי חיים אחרים כמשפיעים חיובית על הבריאות הנפשית. החוק המוצע ייכלל במסגרת ימי המחלה שכבר מחויבים בחוק מדינת ניו יורק, המחייב מעסיקים להעניק עד 40 או 56 שעות חופשה בתשלום בשנה, בהתאם לגודל החברה. עכשיו, כשסאלי פרשה מהתפקיד, נותר לראות האם סיימון ופפר יצליחו לשמור על הרוח המיוחדת שהביאו כלבי העירייה לפוליטיקה הניו יורקית. ואם לא - תמיד אפשר להאשים את החתולים.