כדור הארץ מתחמם ודובי הקוטב הרעבים ממשיכים להגיע ליישובים על מנת למצוא מזון - ולא תמיד המפגש עשה מסתיים בשלום: דובת קוטב, שחיה באזור הארקטי בצפון רוסי, חולצה השבוע - לאחר שהלשון שלה נלכדה בפחית חלב מרוכז.
תושבי היישוב דיקסון שבמחוז קרסנויאר, אחד היישובים הצפוניים והמבודדים ביותר בעולם שבו נמצא הנמל הצפוני ביותר של הצי הרוסי, הפעילו ביום רביעי אזעקה, לאחר שדובת הקוטב בת השנתיים הסתובבה בין הבתים ביישוב.
כדי לסייע לדובת הקוטב, צוות מגן החיות של מוסקבה טס כדי לסייע לחיה. אנשי הצוות הרדימו את דובת הקוטב באמצעות חץ, ואז הסירו את המתכת החדה מפיה. הם גם טיפלו בחתכים בלשון של הדובה.
"השלב החשוב הבא הוא ההתאוששות שלה מההרדמה. אבל המומחים שלנו יהיו בקרבת מקום, ויצפו בתהליך", אמרה סבטלנה אקולובה, מנכ"לית גן החיות של מוסקבה.
בדו"ח שפורסם השבוע על ידי צוות של מדענים מקנדה וארצות הברית, הזהירו חוקרים כי דובי קוטב רעבים מגיעים יותר ויותר למזבלות, כדי לאכול - כיוון שהמזון שבו הם חיו במשך שנים רבות נפגע בשל משבר האקלים.
המדענים אמרו שאשפה אנושית מהווה איום מתהווה על אוכלוסיות דובי קוטב, שנעשים תלויים יותר במזבלות הנמצאות ליד יישובים צפוניים במקומות כמו רוסיה, קנדה ואלסקה.
דובי הקוטב נחשבים לחיות בר מוגנות ברוסיה ותפוצתם מוגבלת לאזור הארקטי. ב-2019 פורסם כי אוכלוסיית דובי הקוטב מונה כ-30 אלף פרטים בעולם ועתידם בטבע מצוי בסיכון, על פי הערכות שונות, אוכלוסיית דובי הקוטב תצטמצם עד 2050 ב-30 אחוז, עקב התחממות גלובלית הפוגעת בשטחי הקרח וביכולת של הדובים לחפש טרף ואף ציד לא חוקי. במקביל, מחקר שפורסם ב-2020 העריך כי רוב דובי הקוטב יעלמו בגלל משבר האקלים עד סוף המאה.