33 קברים שהתגלו אסוואן (Aswan) - העיר הדרומית ביותר במצרים ובירת המחוז הנושא את אותו שם - תוארכו לתקופה המאוחרת של מצרים העתיקה ולתקופה היוונית-רומית, שנמשכה מהמאה ה-7 לפנה"ס ועד סביבות המאה ה-4 לספירה.
הקברים הללו נמצאו לאחר חפירה של צוותי ארכאולוגים ממצרים ומאיטליה. איימן אשמאווי, העומד בראש אגף העתיקות של המועצה העליונה לענייני עתיקות של מצרים, אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית שמחקרים על המומיות "מצביעים על כך ש-30 עד 40 אחוז מהנקברים מתו בצעירותם, כילודים או כמתבגרים".
פרופ' פטריציה פיאצ'נטיני, אגיפטולוגית וארכיאולוגית מאוניברסיטת מילאנו, עמדה בראש צוות המחקר מאיטליה. לדבריה, מחקרים ראשוניים על השרידים הראו כי "חלקם סבלו ממחלות זיהומיות, הפרעות מטבוליות ונזקים שהוסבו לעצמות".
פרופ' פיאצ'נטיני הוסיפה: "שרידיהן של כמה נשים בוגרות הראו סימנים של טראומה שנגרמה באזור עצם האגן. מומיות אחרות הצביעו על אנמיה, תת-תזונה, מחלות באזור החזה, שחפת וסימנים של אוסטאופורוזיס (בריחת סידן)".
החפירות נערכות מאז 2018, באזור שמסביב למאוזוליאום של אגא ח'אן, שבו נקבר אגא ח'אן השלישי, האימאם של זרם האיסמעיליה (שאנשיו רואים עצמם כממשיכי השושלת הפאטמית ששלטה במצרים), על הגדה המערבית של הנילוס ממש מול מרכז העיר אסוואן.
"בין השרידים שנמצאו היו פרטים מבוגרים וצעירים כאחד, בין שהייתה זו אישה מבוגרת ובין שילד שמת בגיל שנה או שנתיים", אמר ל-AFP עבד אל-מוניים סעיד, מנכ"ל העתיקות של אסוואן ונוביה וראש צוות הארכיאולוגים המצרי. "שתי גופות התגלו כשהן מחוברות זו לזו בתוך ארון קבורה מאבן. הממצאים שגילינו מצביעים על כך שבני מעמד הביניים שחיו באזור זה נקברו בחלקים הנמוכים יותר של הנקרופוליס, בעוד החלקים העליונים של אותו נקרופוליס נשמרו לבני המעמד הגבוה".