פניו של השליט המצרי הקדום רעמסס השני - מי שמזוהה כפרעה בסיפור יציאת מצרים בספר שמות, אשר רדף את משה ובני ישראל - שוחזרו משרידיו החנוטים. למרות שמת בשנות ה-90 לחייו, גיל מאוד מבוגר בימים ההם, פניו המשוחזרות מהוות עדות לחזות של מי שהיה מלך מצרים בשנים 1213-1279 לפנה"ס, בערך במחצית חייו.
"עשינו תהליך רגרסיה תלת ממדי של הגיל, כדי להסיר כמה מסימני ההזדקנות של רעמסס השני, על מנת לתאר כיצד נראו פניו בגיל העמידה, בשיא כוחו", אמרה קרוליין וילקינסון, מנהלת מעבדת הפנים באוניברסיטת ג'ון מורס שבליברפול לאתר Live Science. "המלך רעמסס השני היה לוחם גדול ששלט במצרים במשך 66 שנים, כך שלשחזר את תווי פניו כשהיה בערך בגיל 45, מחזק את מעמדו האגדי", הוסיפה סהר סאלים, פרופ' לרדיולוגיה באוניברסיטת קהיר.
המומיה של רעמסס השני מוצגת במוזיאון הלאומי לתרבות מצרית בעיר העתיקה פוסטאט, כיום חלק מקהיר. המומיה עצמה התגלתה בשנת 1881 ליד לוקסור בדרום מצרים.
כחלק משחזור פניו, הכינה סאלים מודל וירטואלי תלת ממדי של ראשו וגולגולתו של בנו של הפרעה סתי הראשון, מנתוני סריקת CT חדשים - למעשה, אלפי צילומי רנטגן שהורכבו לתמונה תלת ממדית - שבה השתמשה וילקינסון לאחר מכן כדי לשחזר את פניו באמצעות תוכנת מחשב, המשמשת בחקירות פליליות. לאחר מכן, וילקינסון השתמשה בטכניקות של דימויים ממוחשבים (Computer-generated Imagery) כדי להוסיף טקסטורות עור, עיניים ושיער, בהתבסס על מה שסאלים דיווחה שהיה נפוץ בקרב המצרים באותה תקופה - מה שרמז על איך רעמסס השני נראה במותו - במקביל לשימוש בתוכנת רגרסיית הגיל שסייעה בהבנה כיצד נראה עשרות שנים קודם לכן.
"תווי הפנים של רעמסס השני הופקו באמצעות שחזור פנים תלת ממדי ולאחר מכן באמצעות תהליך תיאור פנים תלת ממדי", הסבירה וילקינסון.
כמה היסטוריונים מקשרים את רעמסס השני, ששלט במצרים במאה ה-13 לפנה"ס, לפרעה שמוכר בתנ"ך כמי ששעבד ורדף את משה ובני ישראל בסיפור יציאת מצרים.
כתוצאה מכך, רעמסס השני - שנקרא גם "רעמסס הגדול", כדי להבדילו מפרעונים אחרים בעלי השם רעמסס שכוחם הצבאי, אורך שלטונם וגודל ממלכתם היו קטנים בהרבה משלו - תואר לעתים קרובות בעיבודים ספרותיים וקולנועיים ליציאת מצרים, כולל בסרט "עשרת הדיברות" משנת 1956.
רישומים היסטוריים מעידים כי רעמסס השני נולד בשנת 1303 לפנה"ס לערך וכי הוא הפך למלך מצרים כאשר אביו מת בשנת 1279 לפנה"ס לערך. במהלך שלטונו, הרחיב רעמסס השני את האימפריה המצרית צפונה, לכיוון סוריה של ימינו, תוך שהוא מקים מבנים מונומנטליים רבים, כולל הרחבת מקדש כרנך (Karnak), עד שמת בערך בשנת 1213 לפנה"ס. רעמסס השני השפיע גם על התרבות המאוחרת יותר, בכך שהיווה השראה ל"אוזימנדיאס", סונטה מינואר 1818 מאת המשורר האנגלי פרסי ביש שלי, שראה פסל ענק שבור של רעמסס השני - המכונה אוזימנדיאס ביוונית - במוזיאון הבריטי בלונדון.