דָּלָק, זאב, בואש ופנדה אדומה - אלה הם רק חלק מבעלי החיים שהפכו את גרמניה לפני שנים רבות לגן עדן לטורפים קטנים. צוות חוקרים חשף יותר מ-350 ממצאים ושפך אור על החיים באזור זה לפני מיליוני שנים.
צוות בינלאומי של חוקרים דיווח שלפחות 20 מינים של יונקים טורפים חיו לפני 11.5 מיליון שנה, במקום שהוא כיום אתר המאובנים האמרשמיד (Hammerschmiede) בדרום גרמניה. האתר היה מוקד תשומת הלב מאז גילויו ב-2019 של הקוף הידוע הראשון שהליכתו זקופה, Danuvius guggenmosi, אשר חי לפני 11.5 מיליון שנה ונכחד. צוות החוקרים כלל את ניקולאוס קרגופולוס ופרופ' מדליין בומה מאוניברסיטת טיבינגן בגרמניה ומספר חוקרים מהאוניברסיטאות סרגוסה וברצלונה שבספרד, שמחקרם פורסם בכתב העת PLOS ONE.
החפירות האחרונות, שנערכו בראשות פרופ' בומה, חשפו מגוון יוצא דופן של בעלי חיים וצמחים מאובנים, כולל יותר מ-350 ממצאים בודדים של יונקים. רבים מהם חיו גם ביבשה וגם במים, כשהם חיים וצדים לסירוגין ביבשה ובמים, או שהם העבירו זמן רב בין צמרות העצים. "המינים הותאמו לנהר המוקף ביער שהיה באזור באותה תקופה", אמרה פרופ' בומה.
בין בעלי חיים אלו, השייכים לסדרת הטורפים, שתועדו במקום, ישנם ארבעה מינים דמויי דלק (טורף לילי קטן ממשפחת הסמוריים), שני קרובי משפחה של הזאב של ימינו, ארבעה מיני לוטרה, שלושה מיני בואש, שני מינים ממשפחת הפנדות האדומות, שלושה סוגי גחן (קבוצה של טורפים ליליים החיים על עצים ביערות ובסוואנות) שונים וכמה מינים מקבוצות שאין כיום נציגים חיים שלהן. עבור קרגופולוס, גולגולת דלק שנשמרה היטב היא אחת הדגימות המרשימות ביותר שנמצאו באתר, שעשויות לסייע בעתיד בכל הנוגע לחקר המין הספציפי שנכחד.
החוקרים גילו גם מין לא ידוע בעבר של סמור - אחד הטורפים הקטנים ביותר מהאתר, שמשקלו היה, כך על פי ההערכות, בין 3-1 ק"ג בלבד. התאמות מיוחדות בשיניים חשפו שמין זה ניזון אך ורק מבשר. החוקרים כינו אותו Circamustela hartmanni, כהומאז' למשפחת הרטמן, שבעזרת מימונה התגלה האתר האמרשמיד והתאפשרה הגישה אליו במשך כל השנים.
לדברי פרופ' בומה, זאבים, בואשים ואפילו פנדות אדומות נכללות בתיעוד המאובנים של אירופה לפני 11.5 מיליון שנה, אבל לא בריכוז גבוה כל כך ושונות רבה של מינים. "מגוון כה גדול, במיוחד של טורפים קטנים, עם 20 מינים באותו אתר, מצביע על כך שהמערכת האקולוגית באותה תקופה שגשגה ואפשרה בית גידול פורה לכל המינים השונים. בהתבסס על ניתוח מסת הגוף, האכלה והאופן שבו הם הסתובבו באזור, נראה שכל אחד מהמינים שהתגלו קיבל תפקיד אחר במערכת האקולוגית. הם השתמשו במשאבי טבע שונים וכך הצליחו להימנע מתחרות האחד בשני", כך לדבריהם של קרגופולוס ופרופ' בומה.