חוקרים רצפו בהצלחה את הגנום השלם של גבר שהיה בן 40-35 במותו. הוא חלה בשחפת ונספה בעיר העתיקה פומפיי לאחר התפרצות הר הגעש וזוב באיטליה בשנת 79 לספירה. את המחקר ערך צוות חוקרים מארצות הברית, איטליה, דנמרק וברזיל.
ממצאי הגנום האנושי הראשון שרוצף בהצלחה משרידיו של אדם שנספה בפומפיי, העיר הרומית העתיקה שבמחוז קמפניה באיטליה, אותה עיר שבה הזמן עמד מלכת לאחר ההתפרצות הגעשית המפורסמת לפני כ-2,000 שנה, הוצג במחקר שפורסם בכתב העת Scientific Reports. לפני כן, רק קטעים קצרים של גנום מיטוכונדרי משרידי אדם וכלב מפומפיי נחקרו ורוצפו, בין היתר בשל העובדה כי עקב טמפרטורה גבוהה נפגעו ניסיונות לשחזר דנ"א מהשרידים שנשמרו בעיר שנחרבה.
האתר הארכיאולוגי של פומפיי הוא אחד מ-54 אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו באיטליה, כשהוא טומן בחובו את סיפורה של עיר הנמל (שהייתה בעלת חשיבות רבה בפן המסחרי) ולמעלה מ-2,000 תושביה נספו כתוצאה מההתפרצות הקטלנית ביותר שידעה אירופה.
הארכיאולוג מאוניברסיטת רומא, גבריאל סקוראנו ועמיתיו, בחנו שרידים של שני אנשים שנמצאו בבית האומן בפומפיי וחילצו את הדנ"א שלהם. הצורה, המבנה והאורך של השלדים הצביעו על כך ששרידיו של אדם אחד היו של זכר (שגובהו 1.64 מטר), שהיה בן 40-35 שנים במותו, בעוד שהשלד השני היה של אישה (שגובהה 1.53 מטר) בת יותר מ-50. למרות שהחוקרים הצליחו לחלץ ולרצף דנ"א עתיק משני הקורבנות, הם הצליחו לרצף את כל הגנום משרידיו של הזכר רק בגלל פערים ברצפים שהתקבלו משרידי האישה.
השוואות של הדנ"א של הגבר עם הדנ"א שהושג מ-1,030 פרטים עתיקים אחרים ו-471 אינדיבידואלים מערביים מודרניים ממערב אירו-אסיה העלו כי הדנ"א שלו חולק את הדמיון הרב ביותר עם איטלקים מרכזיים מודרניים ואינדיבידואלים אחרים שחיו בארץ המגף בתקופת הקיסרות הרומית. עם זאת, ניתוחים של הדנ"א המיטוכונדרי וכרומוזום Y של הגבר, זיהו גם קבוצות של גנים שנמצאים בדרך כלל באלה מהאי סרדיניה, אך לא בקרב פרטים אחרים שחיו באיטליה בתקופת הקיסרות הרומית - מה שמצביע על כך שאולי היו רמות גבוהות של מגוון גנטי ברחבי חצי האי האיטלקי במהלך תקופה זו.
ניתוחים נוספים של השלד והדנ"א של הגבר זיהו נגעים באחת החוליות ורצפי הדנ"א שנמצאים בדרך כלל במיקובקטריום - קבוצת החיידקים שאליה שייך החיידק Mycobacterium tuberculosis - חיידק שגורם לרוב המקרים של מחלת השחפת בבני אדם. על כן, הממצא הזה הצביע על כך שהאדם הזה חלה בשחפת לפני מותו.
המחברים משערים שייתכן כי ניתן לשחזר בהצלחה דנ"א עתיק משרידיו של הזכר, שכן חומרים פירוקלסטיים שהשתחררו ונישאו באוויר במהלך ההתפרצות הגעשית עשויים לספק הגנה מפני גורמים סביבתיים כמו חמצן אטמוספרי. בנוסף, הממצאים הללו, בצירוף לאלה הארכיאולוגיים שנצברו במרוצת השנים, מאפשרים לא רק לחלץ דנ"א עתיק מתוך שרידים אנושיים בפומפיי, אלא לקבל תובנות עמוקות נוספות לגבי ההיסטוריה הגנטית ואורח החיים של האוכלוסייה שחיה בעיר לפני האסון.