אחרי עשרות שנים שבהן היה מטע הזיתים ההיסטורי נטוש, לא מעובד ולא מסוק, חזרו מאות תלמידי כפר הנוער כדורי לאמץ את המטע ולמסוק את ענפיו. השנה יהנו בכפר הנוער משמן גלילי.
"כפר הנוער כדורי הוקם בשנת 1933 כמוסד לימודי חקלאי מוביל בארץ ישראל. טובי הנוער הגיעו לכדורי, התחנכו ולמדו בו. הייתה בזמנו תחרות עזה להתקבל לכפר", סיפר רועי בר אילן, מנהל כפר הנוער כדורי ששייך למינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך. "ותיקי הגליל התחתון יודעים לספר שמטע הזיתים ניטע לפני קום המדינה ותלמידי כדורי החלו לטפל בו ולמסוק את זיתיו באותן השנים, במשך השנים המטע הוזנח ולא טופל".
לאחרונה, חניכי תוכנית "אדם ואדמה תבור" שמתחנכים בכדורי החליטו לחזור ולאמץ את מטע הזיתים הוותיק. "היה מרגש וממלא תקווה לראות את מאות תלמידי כדורי חוזרים לשורשים, מטפלים במטע הזיתים הוותיק שפרוש על שטח של 40 דונם. בימים אלה הם מסיימים למסוק את זיתיו", אמר בר אילן "אנו מרכזים את כל היבול שמסקנו ומכאן זה יעבור לבית בד מקצועי ובהמשך לכבישה קרה. תלמידי כדורי ייהנו משמן גלילי טהור ואיכותי בטעם של פעם, מעכשיו המטע יחזור להיות מטופל על ידי תלמידינו.
אופיר שחר (17) מקיבוץ אילון, מפונה לכפר ורדים ותלמיד ב"אדם ואדמה תבור" בכדורי, היה אחד המשתתפים במסיק. "זה היה מטע זיתים שיותר מ-20 שנה היה נטוש, כי לא היה מי שיעבד אותו. אנחנו לקחנו את המטע הזה ושיקמנו אותו", הוא אמר. "הגענו ליום מסיק מרוכז עם יותר מ-100 תלמידי הכפר, והתחושה היא של ציונות אמיתית, כשהידיים נוגעות באדמה יש תחושה של חיבור אמיתי לארץ, אני מרגיש המשכיות ליצחק רבין ויגאל אלון, שעיבדו את אדמות הגליל התחתון לפני יותר מ-80 שנה. אני מרגיש שליחות ציונית בעבודה האדמה הזו".
נעמה הופמן (17) משכונת כוכב הצפון בתל אביב ותלמידה ב"אדם ואדמה תבור" בכדורי, הוסיפה: "זו עבודה פיזית קשה למסוק זיתים, אבל אני מאוד אוהבת את העבודה ובעיקר את הזיתים. עבורי למסוק זיתים בגליל מעניין פי מיליון מאשר לבזבז את הזמן בטיקטוק. אני מזמינה את הנוער מתל אביב לעזוב את האינסטגרם והטיקטוק ולהגיע לעבודה עבודה עברית וציונית בגליל התחתון. אין לי ספק שאנחנו מנצחים את הטיקטוק".