מקרה מזעזע במיוחד, שיכול היה להימנע, אירע ביום חמישי האחרון כאשר שלושה עצים גדולי ממדים נגזמו במושב עין העמק שליד יוקנעם - כשבין הענפים שלהם נמצאים גוזלים רבים של אנפיות בקר. התוצאה הייתה קשה: מאות גוזלים ועופות בוגרים של אנפית הבקר נפלו מהעצים - וחלקם לא שרדו.
"ביום חמישי קיבלתי טלפון מחברה שגרה במושב ונסעתי למקום", סיפרה שי משיח, תושבת יוקנעם ופעילה למען בעלי חיים. "בדרך פרסמתי סרטון וביקשתי עזרה של המתנדבים, והגיעו אנשים למקום. כשהגענו חזינו במראה מחריד. הבנו שיש הרבה מאוד ציפורים כי שמענו ציוצים מתוך הגזם, האנפיות לא הפסיקו לצרוח. העצים היו מאוד כבדים והייתה ערימת גזם מאוד מאוד ארוכה וגבוהה. ניסינו להציל את כולן, אבל מאות ציפורים מתו. לא הצלחנו לפנות את הכל, זה היה בלתי אפשרי".
המתנדבים יצרו קשר גם עם עמותת "תנו לחיות לחיות", שפנתה לאביהו שרווד מעמותת "למען חיות בר". שרווד קלט הציפורים למקלט שלו. בסך הכול - לאחר כמה ימים של חילוץ הגיעו לשרווד 343 ציפורים (כ-300 מהן גוזלים), מתוכן 31 עברו המתת חסד ושתיים לא שרדו. "עמותת תנו לחיות לחיות פנתה אליי ושאלה אם אפשר להביא אלינו ציפורים, כמובן שהסכמנו. מהיישוב לא קיבלנו פנייה. כרגע אנחנו מטפלים בהן, אך עלויות הטיפול בהן הן רבות מאוד", אמר שרווד. בהמשך, בעמותה ישחררו לטבע את בעלי הכנף הבריאים.
במקביל, אנשי עמותת "תנו לחיות לחיות" שוחחו עם יו"ר ועד עין העמק, יעקב איציק, בבקשה לעצור גזימה של עצים נוספים, והבקשה נענתה בחיוב. בעמותה יגישו השבוע תלונה לרשות הטבע והגנים נגד עין העמק בגין גזימת עצים בעונת הקינון וגרימה לפגיעה בערכי טבע מוגנים.
יעקב איציק, יו"ר ועד עין העמק, מסר בתגובה: "הגיזום מבוצע מדי שנה. השנה חיכינו עד שיסתיים הקינון, וחשבנו שהוא הסתיים. ברגע שעדכנו שיש עדיין גוזלים ביקשתי מיד מהגוזמים להפסיק ולצאת מהשטח ולא לגעת בענפים עד הטיפול בגוזלים. כדי לבצע גיזום אין צורך באישורים".
יש לציין שבעין העמק כאמור לא נעזרו בגורם מקצוע לפני שהוחלט לבצע את הגיזום. משום שמדובר בחיות בר, נשלחה פנייה לרשות הטבע והגנים (שאחראים עליהן במסגרת החוק), אך טרם התקבלה תגובה.