עד לא מזמן מדענים נטו לחשוב שבעולם הזוחלים קיים ארס רק בחלק ממיני הנחשים ובסוג אחד של לטאות (הלודרמה) החיות ביבשת אמריקה. אבל, מסתבר, שהדבר לא מדויק.
במשפחת הכוחיים, ובעיקר ב"דרקון קומודו" שהוא גם הגדול מבין מיני הלטאות בעולם, היה ידוע גם על נוכחות חיידקים ברוק הלטאה שעזרו לגבור על טרף גדול במיוחד, עד גודל של באפלו. מכיוון שמדובר על חיידקים, ההשפעה שלהם לרוב הייתה איטית מהשפעת ארס ויכלה לקחת ימים שלמים עד שהטרף הוכרע.
בעקבות תגובות רפואיות סוערות שתוארו אצל אנשים שננשכו על ידי לטאות שונות ממשפחת הכוחיים (Varanidae), הועלה החשד כי הנזק, מעבר לפגיעת הנשיכה עצמה או נוכחות חיידקים, נובע מנוכחות ארס ברוק הלטאות. מחקר שהתפרסם בשנת 2005 הראה כי בלסתותיהן של כמה ממיני לטאות ממשפחת הכוחיים קיימות בלוטות ארס. בנוסף התגלה שהארס מופרש לרוק ומעצים את הנזק הנגרם מנשיכתן.
בישראל יש נציג אחד של המשפחה: הכוח האפור (Varanus griseus) שגם אצלו התגלה מנגנון לייצור ארס ונוכחות של ארס ברוק (למחקר באנגלית בנושא). הנתון המעודד הנו כי הארס הקיים ברוק הכוח האפור, אינו גורם לתופעות מערכתיות משמעותיות המסכנות חיי אדם.
הכוח האפור, בנוסף להיותו הלטאה הארסית היחידה בישראל, הינו גם הלטאה הארוכה ביותר בישראל ובבגרותו מגיע עד כ-140 ס"מ. שטחי התפוצה של הכוח הינם הערבה, הנגב וצפונה לאורך הבקעה ודרום מישור החוף עד אזור ראשון לציון. התזונה מגוונת וכוללת מכרסמים, לטאות, נחשים, ציפורים וצבים.
תצפית ביצור מרשים וביישן זה נדירה ברוב שטח תפוצתו. אם יצא לכם להיתקל בו, מירב הסיכויים כי הוא יעלם במהירות לפני שתספיקו להתרשם מיופיו.
במקרה שהוא ידחק לפינה, הכוח ינסה להרחיק את הטורף בעזרת מופע מרשים שבו הוא מנפח את גופו, פותח את פיו השחור, שולף לשון ארוכה ומשמיע קולות נשיפה. בנוסף הכוח עשוי להשתמש בזנבו כשוט ולהצליף בטורף פוטנציאלי. לבסוף אם לא הצליח להניס את הטורף, הכוח עשוי לנשוך ולהשתמש בלסת החזקה, השיניים החדות והארס שברוק שלו.
מקרי נשיכה של בני אדם נדירים ביותר וברוב המכריע של המקרים מדובר על אנשים שתפסו את הכוח בידהם בכוונת תחילה, בנוסף לא ידוע על אף מקרה של תגובה חמורה מנשיכת כח אפור בישראל.