המחלקה לתקשורת חזותית ב-SCE, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, מציגה במסגרת פסטיבל סיום השנה של קמפוס באר שבע של המכללה את התערוכה "לראות זה להאמין" בנושא המשבר האקולוגי-אקלימי, שבה כותרות של טורים שכתב פרופ' עדי וולפסון ופורסמו בערוץ הסביבה של ynet בשנים האחרונות.
התערוכה מסכמת את תוצרי הקורס "העברת מסר וחשיבה עיצובית", שהנחתה ראש המחלקה לתקשורת חזותית ב-SCE, נינו ביניאשוילי, ונערך בשיתוף דיקאן הסטודנטים במכללה. במסגרת הקורס חקרו הסטודנטיות הסטודנטים את השפעת האנושות על הסביבה הטבעית ובפרט על האקלים, ואת ההשפעה החוזרת של אלו על האנושות.
הם ביקרו במפעל "שירותי אקולוגיה" בקריית גת, שעוסק במיחזור וטיפול בפסולת תעשייתית, פגשו את פרופ' עדי וולפסון מהמחלקה להנדסה כימית וראש המסלול לתואר שני בהנדסה ירוקה עם תזה במכללה, פעיל סביבה שכותב טורי דעה בתחום ב-ynet, וקיימו סדנה ייחודית עם מיליקה דוקיץ' - מעצבת ופעילה חברתית סרבית, שעובדת עם חומרים ממוחזרים מקהילות ברחבי העולם.
השאיפה של התערוכה "לראות זה להאמין" היא ליצור גרסה טקסטואלית וויזואלית של עיתון מקומי, המתמודד עם האתגרים העיקריים של שינויי אקלים והקיימות. כל זאת בדרך ייחודית של פריסה, עיצוב ורקמה של העבודות על בדים, בהתייחס לנושאים כגון: שינויי אקלים, זיהום, דילול משאבים, פלסטיק, פסולת, בעלי חיים, כריתת יערות, אובדן המגוון הביולוגי, תעשיית האופנה, בריאות לקויה ועוני וכדומה. במסגרת המחקר והלמידה, הסטודנטים בחרו בטורי דעה שכותב פרופ' וולפסון ב-ynet, ויצרו בהשראתם את העבודות ובהם הדימויים והטקסטים.
ביניאשוילי אמרה: "הקורס 'מבוא לחשיבה עיצובית והעברת מסר' במחלקה לתקשורת חזותית ובשיתוף עם דיקנט הסטודנטים עוסק במעורבות קהילתית של הסטודנטים ובפרט בתחומי איכות הסביבה והקיימות - נושאים מרכזיים, בעלי חשיבות גלובאלית והשלכות קצרות וארוכות טווח על בריאותם, רווחתם ואיכות החיים של הדורות הבאים״.
רותם בושושה, סטודנטית במחלקה, הוסיפה על התרומה שלה לתערוכה: "הטור של פרופ' עדי וולפסון שאני בחרתי עוסק בשאלה שמאוד עניינה אותי: האם מספיק לבקש סליחה מהטבע על שפגענו בו, או שעלינו לבקש גם סליחה בין אדם לחברו, על הנזק והכאב שאנחנו גורמים זה לזה? בעבודה שלי ניתן לראות דמות של אישה המחבקת את כדור הארץ, אשר מאופיין כדמות של בן אדם, וכך ניסיתי לבטא את שתי השאלות שעולות מהכתבה של עדי. בעייני החיבוק עצמו מבטא את בקשת הסליחה הן מכדור הארץ והן מהסובבים אותנו".
"זו מחווה מרגשת מאוד", אומר פרופ' וולפסון. "אחרי שנים שאני כותב טורי דעה בנושאי סביבה ב-ynet יש לי את הזכות לראות את האינטרפרטציה של הסטודנטיות והסטודנטים לטקסטים שלי, ואיך הכותרות והמילים מקבלים ממד נוסף בתמונה. אומרים לא פעם שתמונה אחת שווה אלף מילים, והדימויים המרגשים ומדויקים המוצגים בעבודות בתערוכה תופסים את העין ומכריחים את הצופה לראות ולהאמין".