"התחלנו לפני כ-4 שנים לעשות ניסיונות בתותים בגידול על בסיס מצע של מים בלבד ללא אדמה", מספר גבריאל טלקר (בן 43), מייסד ומנכ"ל חברה לייצור מערכות הידרופוניות.
"פיתחנו פרוטוקול ייחודי שמאפשר לנו שליטה בטעמים של התות. ניתן להגדיל את המתיקות של התות עד 25% יותר ולהעניק לו טעם הרבה יותר טוב מהמוכר לנו", מספר טלקר, מייסד ומנכ"ל אריאל גלובס לינקס. החברה, שמייצרת מערכות הידרופוניות ייחודיות המותאמות לגידול ירקות עלים, תבלינים, תותים, קולרבי וירקות נוספים, ממוקמת ליד פוריה עילית ומתמחה במערכות הידרופוניות.
מחר (יום ב') צפויה להיפתח ועידת ישראל לכלכלה ירוקה "משוב" באיירפורט סיטי, וטלקר יציג את הפיתוח החדש בוועידה. לדבריו, "מאחר שאני יכול לשלוט במליחות של המים שאני משקה בהם את התותים, אני יכול להשפיע מיידית על מתיקות הפרי. כשאני משתמש במים רגילים ומוסיף להם מלחים אני יכול להגיע לפרי מתוק יותר".
טלקר מסייג כי "שיטת הגידול הזו לא מתאימה לעצים שחייבים מצע של אדמה, היא מתאימה לירקות שניתן לגדל על מצע מים בלבד. בדונם תות ניתן לגדל כ-40 אלף שתילי תות, עם יבול של 32 טונות למחזור גידול".
"אני מניח שכבר מהעונה הבאה ניתן יהיה לרכוש תותים שגדלו על המערכת שלי", סיכם טלקר.