כריש משי, המכונה גם כריש חלק, שובר שיאים. מחקר חדש תיעד את הנדידה הנרחבת ביותר, שנצפתה אי פעם עבור המין שלו. הממצאים האלה חושפים תובנות קריטיות לגבי התנהגותו של כריש המשי, שגם כך מסווג כפגיע ומוגדר כחיה מוגנת בכל העולם.
המעקב בוצע על נקבת כריש המשי הבוגרת, שכונתה "ג'יני" (על שם הביולוגית הימית ד"ר יוג'יני קלארק, שכונתה "גברת הכרישים" והלכה לעולמה ב-2015), באמצעות משדר לווייני שהוצב על סנפירה ביולי 2021.
זמן קצר לאחר מכן היא יצאה למסע עצום, שהשתרע על פני יותר מ-27 אלף קילומטרים, בזמן של 546 ימים. מדובר על מסע עיקש ויוצא דופן, שווה ערך לחציית ארצות הברית מהחוף המזרחי למערבי כארבע פעמים, והוא כלל שתי נדידות מערביות משמעותיות באזורים של דיג מסיבי.
נדידת ג'יני ניפצה את שיא התנועה הקודם כמעט פי 6 – מה שמעלה את הצורך הדחוף לקבוע תקנות לשימור המגוון הביולוגי באוקיינוס, מעבר לאזורים המתוחמים לכך.
ומכאן, נשארים בגזרת אלה שעושים היסטוריה, והפעם - לכוכבים. נתונים מטלסקופ החלל ג'יימס ווב מראים בתצפיות ראשונות בעולם את שלוש הגלקסיות המוקדמות ביותר ביקום - כשהן נולדות. מדובר רק על כמה מאות מיליוני שנים לאחר המפץ הגדול – בעידן סוער שנקרא "השחר הקוסמי".
התצפיות חשפו סימנים מובהקים של מאגרי גז שגרמו לשלוש גלקסיות להיווצר ולצמוח בתקופה אפופה מסתורין וערפל מימן. "אפשר לומר שאלו התמונות 'הישירות' הראשונות של היווצרות גלקסיות שראינו אי פעם, בשלב מוקדם של אבולוציית הכוכבים, מוקדם עד לכדי בניית מערכות הכוכבים עצמן - הראשונות ביקום כולו", אמר האסטרופיזיקאי שהוביל את המחקר. לצד הגילוי המדעי המרגש, מדובר בקצה הקרחון של השחר הקוסמי, ומסביבו עדיין נותרו תעלומות רבות, כמו גם סודות שטרם התגלו.
לסיום, הכירו את דונג דונג. שימפנזה מיוחד במינו. השימפנזה נחשב לאחד ממיני בעלי החיים האינטליגנטיים ביותר. הוא משתמש במגוון כלים, מתקשר בשפות סימנים שונות ואף יכול לזהות את עצמו ואת בני משפחתו.
דונג דונג בן ה-14 חי במקום מיוחד בעיר וויהאי בסין, שאליו הובאו חיות בר. הוא נתפס לאחרונה בעדשת המצלמה כמסייע לבני האדם שבאו לצפות בו. השימפנזה החזיר נעל של מבקר צעיר, שנפלה לתוך המתחם שלו. זו לא פעם ראשונה שדונג דונג הוגן למדי עם המבקרים שלו, ונצפה בעבר מחזיר גם רכוש שאבד לאנשים במקום.